cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Női junior-vb: hamarosan kerethirdetés

2015. augusztus 2. 10:27

Egyre jobban megbarátkozik U20-as válogatottunk a FINA kísérleti szabályaiból fakadó 5 az 5 elleni játékkal, tudtuk meg Petrovics Mátyástól, a csapat szövetségi edzőjétől.

Mexikó helyett Voloszra készül női juniorválogatottunk, a világbajnokságot augusztus 17. és 23. között rendezik ott. Ezt a tornát már 5+1 fős csapatokkal játssza a mezőny, 11 fős keretekkel. 

Arról, hogy a lányok milyen állapotban vannak, megkérdeztük Petrovics Mátyást:

"A múlt héten vendégünk volt a britek U20-as válogatottja. Minden nap, összesen ötször tudtunk kétkapuzni velük, a kemény edzések mellett. Jó ellenfelek voltak, annak ellenére, hogy minden edzőmérkőzésen nyertünk ellenük. Kemény, brusztos stílusban, mozgékonyan pólóztak, ötletesen játszottak, nem véletlenül: egy remek görög szakember a kapitányuk. Sok dolgot tudtunk gyakorolni, főleg a sokmozgásos, elzárásokra épülő játékot.

Láthatóan ezek a legfontosabb játékelemek az 5-5 elleni vízilabdában. Ami továbbra is látszik: nagyon leszűkült az edzői mozgástér, már ami a taktikai repertoárt illeti, a játékosok egyéni képességei és fizikális állapotuk döntik majd el a mérkőzéseket elsősorban. Ennek megfelelően kell majd keretet hirdetnem, amire szerdáig van időm. Van még egy-két nyitott kérdés, a hétvégén szinte csak az elemzésekkel vagyok ezért elfoglalva. Az fog dönteni: mire van a leginkább szükségünk a csapatszerkezetben.


Fizikálisan egyre jobb állapotban vannak a lányok és láthatóan meg is barátkoztak az új játékkal. Csütörtöktől több mint egy hétig a kanadai és az ausztrál csapat vendégeskedig nálunk, Dunaújvárosban, majd Budapesten is. Azok a kétkapuk tartanak majd tükröt elénk, hol is tartunk, mit is tudunk igazán. Ezeken a meccseken terveim szerint már a világbajnoki csapat fog játszani. 

Volt egy alapos riadalmunk is a héten, mert Máté Zsuzska szemébe belenyúltak hétfő este. Irány a szemészeti ügyelet, kiderült, kötőhártya-sérülése lett. Az első diagnózis szerint két-három hét kihagyás várt volna rá, de utána a Sportkórházban már megnyugtattak minket: hétfőtől visszatérhet az első számú bekkünk a felkészülésbe. Remélem, ez már nem befolyásolja a kerethirdetést.

Szombaton és vasárnap egy kisebb villámtornát rendezünk Dunaújvárosban, ahol az említett ausztrál és kanadai csapat mellett az U18-as magyar válogatott is részt vesz, segítve ezzel a felkészülésünket."


-ds-
 
A magyar válogatott bő kerete:

Kapusok:


Doroszlai Vanda (BVSC-Zugló) – születési év: 1995
Kiss Alekszandra (UVSE) – 1996

Mezőnyjátékosok:


Farkas Tamara (Szentes) – 1998
Gurisatti Gréta (Dunaújvárosi Főiskola) – 1996
Hertzka Orsolya (UVSE) – 1998
Horváth Brigitta (Dunaújvárosi Főiskola) – 1996
Kuna Szonja (UVSE) – 1997
Leimeter Dóra (BVSC-Zugló) – 1996
Máté Zsuzsanna (BVSC-Zugló) – 1996
Sikter Diána (UVSE) – 1995
Szilágyi Dorottya (Dunaújvárosi Főiskola) – 1996
Tamás Viktória (BVSC-Zugló) – 1997
Tóth Csenge (Szentes) – 1998
Varga Viktória (AVUS-BVSC-Zugló) – 1997

Edzők: Petrovics Mátyás, Győri Eszter, Tóth Andrea
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
női junior válogatott
junior válogatott
petrovics mátyás