cover image
Egyéb
Utánpótlás

Az olaszokat kiütötték a fiatalok Szombathelyen

2015. augusztus 1. 22:00

Második meccsét is megnyerte az 1997-es válogatott a IV. Savaria-kupán, most az olaszokat tömték ki a mieink.

Az első napon a horvátokat verte a magyar válogatott, amelynek kispadján Kis István ül, Horkai György Pescarában dolgozik a 95-ös válogatottal. A második meccsen nem játszott Manhercz Krisztián, Nagy Ádám és Vogel Soma sem, ennek ellenére sikerült fölényesen győzni.

A vége 11-4.

Burián Gergő három gólt szerzett a mérkőzésen, őt kérdeztük:

"Jól kezdtük a meccset, 3-0-ra is vezettünk, sok emberelőnyt kaptunk, de sokat elkapkodtunk egyébként belőle. Mégis, voltak szép megoldásaink, amiknek azért örülök, mert három meghatározó játékosunk, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám és Vogel Soma sem játszott ma, nélkülük is jók voltunk, ami biztató. Az olasz csapatból többen hiányoznak, mert a 95-ös világbajnokságra készülnek. Fontos volt a siker az önbizalmunknak, hiszen ez egy új korosztály, amely a jövő évi Európa-bajnokságra készül. Ez a torna jó felkészülés, hogy felmérjük az erőnket a többi csapattal szemben. És persze a hazai pálya is számít, nagyon örülünk, hogy ennyien kijöttek nekünk szurkolni".

"Ezúton is gratulálok a csapatnak eddigi remek szerepléséhez, remélem vasárnap megverjük a jó erőt képviselő szerbeket. Ami a szombathelyi Kovács Barnabást illeti, a második és harmadik negyedben védett, és habár két gólt kapott, egyikről sem tehetett. Abszolút elégedettek voltuk vele. Köszönjük a szurkolást a nézőknek, vasárnap is nagy szükségünk lesz a buzdításukra" – mondta Kis István a találkozó után.

A másik mérkőzésen:

Szerbia-Horvátország 14-9 (2-1, 2-3, 6-1, 4-4) 

A vasárnapi program:

9.30: Olaszország-Horvátország
11.00: Magyarország-Szerbia
12.30: Eredményhirdetés.

Eredmény - Savaria-kupa, 2 nap:

Magyarország-Olaszország 11-4 (2-0, 2-2, 4-1, 3-1)
Gólszerzők:
Burián 3, Csaba 3, Szatmári 3, Vadovics V., Lajkó, illetve Spadoni 3, Maccioni
 
-dobos-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
savaria kupa
98-as korosztály
burián gergő
kis istván