cover image
Egyéb

Vb 2015: Alex Giorgetti optimistán várja a folytatást

2015. augusztus 1. 14:36

Az olaszok klasszisa szerint az, hogy a Vodafone-kupán legyőzték a magyar válogatottat, önbizalom tekintetében előnyt jelent számukra, avagy a kanadaiak elleni meccs után a mieink legyőzésében bízik. Mi meg az ellenkezőjében.

„Nem lepett meg.”

A magyar delegáció szinte minden tagja az alábbi szavakkal konstatálta, hogy az Egyesült Államok–Olaszország találkozót 11–9-re a tengerentúliak nyerték meg. Mindez azt jelenti, hogy ők először Brazíliával mérkőznek a nyolc közé jutásért (hiszen másodikak lettek a csoportot megnyerő, eddig meggyőző görögök mögött), majd győzelem esetén Szerbia következik a negyeddöntőben. Az olaszok pedig előbb Kanadával, majd a kalkulálható siker után velünk játszanak a négy közé jutásért.

Hogy melyik a könnyebb ág, döntse el ki-ki magában, mindenesetre mi feltettük a kérdést Alex Giorgettinek: szomorúak voltak a vereség után?

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, nem is gondoltuk volna, hogy így alakul. Úgy indultunk neki, hogy győzni akarunk, csak sajnos az emberhátrányos védekezésünk katasztrofális volt, ez jelentette a különbséget a két csapat között – válaszolta, majd hozzátette: - Persze lehet, az amerikaiak nagyobb akarattal, keményebben játszottak.”

giorgetti.JPGAz olaszok legeredményesebb (6 gól) és legtöbbet játszó (87 perc) játékosa a folytatással kapcsolatban nem rejtette véka alá a véleményét: éremért jöttek Kazanyba. A görögökkel és az amerikaiakkal szembeni vereség a múlt, most kezdődik számukra a világbajnokság: „Mostantól már nem lehet hibázni, végig jól kell játszani, azt kell csinálni, amit jól csináltunk az oroszok ellen. Nagyon optimista vagyok, és remélem, jól fog menni.”

Felvetettük neki, fél szemmel már rájuk figyelünk, őket vizionáljuk ellenfelünknek, mire így válaszolt: „Gondolom. Láttam Benedek Tibiéket a tribünön a meccsünkön. Szomorúak vagyunk, de leginkább idegesek. Ez pedig felhergelhet bennünket a folytatásra. Kanada ellen nyerni kell, aztán jönnek a magyarok!”
 
A Vodafone-kupán találkozott legutóbb a két együttes, akkor az olaszok nyertek 8-6-ra. Ebből is látszik, ha valóban ők lesznek a mieink ellenfelei, rettentő kemény csatára van kilátás. „Meg akartuk mutatni, úgy indulunk minden versenyre, hogy a dobogóra akarunk állni. A hazai világliga szuperdöntő nem úgy sikerült, ahogy terveztük, rossz emlék, de a magyarokat utána le tudtuk győzni, az pedig nekik rossz emlék” – fogalmazott Giorgetti. – Talán nálunk van az önbizalom, de egy ilyen tétmeccsen sohasem lehet tudni. Fejben kell igazán megnyerni ezeket a meccseket, mert aki hideg a végén, az fog nyerni.”

Az olaszok holnap magyar idő szerint 12.30-től játszanak Kanada ellen a nyolc közé jutásért – reményeink és a papírforma szerint kedden 19.10-től pedig velünk a négy közé kerülésért. Mi másban bíznánk, mint abban, ott véget ér számukra az éremről szőtt álmuk…
Vízilabda hírek
kazan 2015
kazany
vb
Férfi válogatott
giorgetti