cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Sajnos vereség, az amerikaiak a négy között

2015. június 26. 12:35

A Világliga bergamói Szuperdöntőjében nem jutott az elődöntőbe a magyar férfiválogatott, miután a negyeddöntőben 8-7-es vereséget szenvedett az Egyesült Államok ellen.

Csoportelsőként teszi ezt Benedek Tibor együttese, amely előbb 18-8-ra verte Kínát, aztán 15-12-re kikapott Horvátországtól, hogy aztán a Brazília elleni 16-3-as sikerrel a hármas körbeverés után a csoport élén végezzen.

A másik négyesben az amerikaiak ugyan mindhárom meccsüket elveszítették, de egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet. A szerbektől 13-7-re, az ausztráloktól 10-9-re, az olaszoktól 13-10-re kaptak ki. Dejan Udovicsics csapata óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, az, hogy az ő munkája látszik a játékosokon, nem kérdés.

A magyar válogatott Benedek Tibor irányításával eddig mindig bejutott egy-egy világverseny legjobb négy csapata közé, sőt, a döntőig, most az újabb lépés megint elődöntőt érhet.

watch?v=f1v7Gu8Fl0I&feature=youtu.beA magyar válogatott kerete:

watch?v=La0B7IutXYY&feature=youtu.be1 Nagy Viktor, 2 Gór-Nagy Miklós, 3 Madaras Norbert, 4 Erdélyi Balázs, 5 Vámos Márton, 6 Hosnyánszky Norbert, 7 Salamon Ferenc, 8 Angyal Dániel, 9 Varga Dániel, 10 Varga Dénes, 11 Német Toni, 12 Hárai Balázs, 13 Decker Attila. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

watch?v=JGYCcgYYNJ4&feature=youtu.beAz amerikai válogatott kerete:


watch?v=TwpmDrWeS14&feature=youtu.be1 Moses Merrill, 2 Connor Virjee, 3 Alex Obert, 4 Jackson Kimbell, 5 Alex Roelse, 6 Luca Cupido, 7 Josh Samuels, 8 Tony Azevedo, 9 Alex Bowen, 10 Bret Bonanni, 11 Jesse Smith, 12 John Mann, 13 Baron McQuin. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics

A pénteki program:

Brazília-Ausztrália – 16 óra
Magyarország-Egyesült Államok – 17 óra 20
Olaszország-Horvátország – 18 óra 40
Kína-Szerbia – 20 óra

A mérkőzést a Digi Sport 1 közvetíti.

Élő szöveges közvetítésünk itt kezdődik.
 
hunusa2.JPG 1. NEGYED:

Nagy Viktor védésével kezdődik. Varga Dénes kapufa.

Fórban az amerikaiak: jó a blokk. Újabb kapufa. Jó a védekezés. Moses véd, fórban az amerikaiak: belövik, Azevedo a gólszerző - 0-1.

Moses véd, sarokdobás. Hárairól fór, Vámos lövését blokkolják. Kivédekezzük a támadásukat, majd Varga Dénes a felső lécet találja el.

Nagy Viktor védi Bonanni lövését. Fór, Varga Dániel lövését blokkolják.

Jó a védekezés, időkérés. 1.45 van vissza, Erdélyi Balázs lövését blokkolják. Most ők kérnek időt fórban: Hosnyánszky blokkja remek, de visszakapja az ellenfél a labdát a felúszás közben. Hosnyánszkyt kiküldik a centerről, de Nagy Viktor véd - sarokdobás. 38 másodperc van hátra, a nagy kavarodásban ötméterest ítélnek, mert szerintük hamarabb jött vissza Hosnyánszky. Bonanni belövi - 0-2.

Moses újabb labdát fog - ezzel ér véget a negyed.

hunusa3.JPG 2. NEGYED:

Azevedo kapufája az első mozzanat. Átellenben eladjuk a labdát - hátul azonban visszaszerezzük, de aztán Varga Dániel fölé bombáz.

Nagy és a kapufa közösen hárít egy lövést - odaát mi lövünk kapufát. A jobb oldalról Samuels teszi be váratlanul - 0-3.

Moses ismét véd, a gyors indításnál Nagy Viktor mozdul ki remek ütemben, és viszi el a labdát. A 12. perc, és az első gólunk: fórból Hárai Balázs eredményes falból - 1-3.

Kontra, indulhatunk előre. Vámos lő, Moses véd - sarokdobás. Varga Dénes távolról a bal felsőbe lő - 2-3.

Udovicsics mester időt kér. Jó a védekezés, kontra, előre az egyenlítésért. Hárai tarthatatlan, ötöst harcol ki: Varga Dénes lövését kiüti Moses. Ami késik, nem múlik: Salamon Ferenc villan egyet, a jobb felsőt lövi ki - 3-3.

Nagy Viktor ismét jól jön ki, elsodorja a labdát az amerikai kézről. Ellenünk kontra. Két percen belül vagyunk, fórban az ellenfél, Salamon megy ki: remek labdaszerzés hátrányban Varga Dánieltől.

Madaras lövését kiüti Moeses, majd kontra ellenünk. Újabb amerikai fór, ezúttal Hárai megy ki: Nagy Viktor nagyot véd!

Benedek Tibor időt kér. 23 másodperc van hátra. Vámos lő, mellé. Samuels ejt még egyet, Nagy Viktor leszedi. Vége a negyednek.

hunusa4.jpg 3. NEGYED:

Kivédekezzük az első amerikai támadást, de elől nem jutunk lövésig. Samuels lövését védi Nagy Viktor, de náluk marad a labda. Varga Dánielt kiküldik a centerről, Cupido belövi a fórt - 3-4.

Nálunk nincs ítélet, nálunk aztán kontra. Madaras Norbert ellép a védőjétől, kapja a labdát, belövi magabiztosan - 4-4.

Kivédekezzük a támadásukat, Német Toni kiállítást harcol ki, Erdélyi Balázs lövi be középről a fórt - 5-4 ide!

Dejan Udovicsics időt kér. 4.25 van hátra a negyedből, labdát szerzünk. Német Toni nem kap ezúttal ítéletet - sőt, őt küldik ki: csak kapufáig jutnak. Nagy gól: Madaras Norbert távolról lövi ki a hosszú felsőt - 6-4.

Jó a blokk, remek a védekezés. Kontra Hárai ellen. Ez szép volt, be kell látni: Mann centerben két emberről válik le, és szépen belövi - 6-5.

2 perc van hátra, fórban vagyunk: Madaras lövését blokkolják. Nagy Viktor védi Roelse lövését, nagyon kellett! Hárairól aztán kiküldik Roelsét, Benedek Tibor időt kér. A megjátszás jó lehetne, de nem fújnak semmit középen, így Hárai nem tud kiemelkedni, oda a helyzet. Egyenlítenek: Azevedo távolija akad be - 6-6.

Vámos lö még egyet, Moses véd - vége a negyednek.

4. NEGYED:

Ők hozzák el a labdát negyedszer is. Nem mennek semmire, lőni sem tudnak. Mi sem...

Kemény a csata. Szép amerikai csavar, de szerencsére mellé megy. Kontra ellenünk.

Fórban az Egyesült Államok, Hosnyánszky kipontozódik. Jó a blokk, ám aztán a kipattanó után Bowen belövi - 6-7.

Amerikai blokk, 5 perc van vissza. Újabb kiállítás - Hárait cserével végleg küldik ki... Jó a blokk, majd kontra ellenük.

hunusa15.JPG Átellenben Erdélyi kapufáig jut - 4 perc van hátra. Kontra, majd egy Madaras-lövés, de blokkolják. Gyenge amerikai lövés, figyelnek, ne tudjunk lefordulni.

Kontra ellenünk, 2.47 van hátra. Kontra ellenük, 2.24. Moses nagyot véd Varga Dániel kísérleténél, 2 perc. Egy távoli amerikai lövés fölé, mehetünk újra előre. Benedek Tibor időt kér. Kiállítást "szállít" Német Toni: Vámos lő, sarokdobás. 1.08 van hátra. Német Toni ötöst harcol ki! Varga Dénes belövi - 7-7. 49 másodperc van hátra.

Időt kér az ellenfél. Nagy Viktor védi Samuels lövését, de visszakerül hozzájuk. Cupido 2 másodperccel a vége előtt ötöst kap Vámosról. Azevedo belövi - 7-8.

Vége, nem jutunk a legjobb négy közé.
 
IMG_5943.JPG Eredmény - Világliga Szuperdöntő, negyeddöntő:


Magyarország-Egyesült Államok 7-8 (0-2, 3-1, 3-3, 1-2)
Gólszerzők: Varga Dénes 2, Madaras 2, Erdélyi, Salamon, Hárai, illetve Azevedo 3, Cupido, Samuels, Bowen, Bonanni, Mann
 
Az első negyeddöntőn:

Brazília-Ausztrália 9-8 (1-2, 2-2, 4-2, 2-2)
Gólszerzők:
Perrone 3, Delgado 2, Vrlic 2, G. Gomes, Guimaraes, illetve Swift 2, Ford, Cotterill, Power, Gilchrist, Tyler, Howden
 
A harmadik negyeddöntőn:

Horvátország-Olaszország 10-10 – 5 méteresekkel: 4-2 (3-1, 2-5, 3-0, 2-4)
Gólszerzők:
Sukno 3, Buslje 2, Loncar 2, Jokovic, Setka, Obradovic, illetve Di Fulvio 3, Giorgetti 2, Luongo 2, Aicardi, Baraldi, Gallo
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
világliga
bergamo