cover image
Egyéb

Csúcson az UVSE-Centrál! Itt a bajnokcsapat!

2015. május 23. 18:43

Az ötödik mérkőzés döntött a női bajnokságban: az UVSE-Centrál 10-7-re győzte le fantasztikus hangulatú mérkőzésen a Hungerit-Szentesi VK együttesét, így begyűjtötte az aranyérmet! De maximális dicséret illeti a vendégeket is.

Bármennyire élvezzük, bármennyire szívesen néznénk még őket mérkőzéseken át, bármennyire élvezetesek is a csatáik, nincs tovább: ma dűlőre viszik a dolgot. Ma este eldől, hogy a 2014-2015-ös női magyar bajnokságot melyik csapat nyeri.

UVSE-Centrál vagy Hungerit-Szentesi VK?

A felek eddig két-két mérkőzést nyertek meg odahaza. A fővárosiak 9–9 után ötméteresekkel 9–8-ra, majd 11–7-re, míg a Kurca-partiak 10–6-ra és 18–12-re győztek.

A ma 19 órakor kezdődő mérkőzést Molnár Tamás és Németh András vezeti. A Digi Sport élőben közvetít, honlapunk élő szöveges tudósítással, nyilatkozatokkal, videóval jelentkezik az este folyamán.

A kezdésig itt olvashatják el szubjektív felvezetőnket.

A bemutatásnál hatalmas a hangzavar, mindkét tábor megadja a módját a finálénak - a hazai szurkolók görögtüzet gyújtanak...

watch?v=gW60HKOHgzE&feature=youtu.beÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK

1. NEGYED:

AZ UVSE hozza el a labdát, hazai támadással indul a mindent eldöntő ütközet: Tóth Ildi kapufáig jut. Nem úgy a túloldalon Kövér-Kis Réka: középről lövi ki a bal felsőt - 0-1.

Hazai fór (Pengő megy ki): Kisteleki Hanna "beteszi" - 1-1.

Kontra Bujka ellen, majd szentesi labdaszerzés. Csabait kiküldik Bujkáról, Miskolczi lövését védi Gangl. Átellenben Hevesi blokkolja Kisteleki lövését, majd Korényit állítják ki, Catharina van der Sloot pedig belövi a fórt középről - 1-2.

Kistelekire két métert fújnak, majd Bujka ront lövést, Sikter Diána azonban már pontos - 2-2.

Tóth László időt kér. Vendégfór (Szücs megy ki): Miskolczi Kitti balkeze villan - 2-3.

Tóth Ildikót legyűrik centerben, majd odaát kontra Bujka ellen. Csabai Dóra ezúttal bátran lő, pontosan a hosszú felsőbe - 3-3.

Csabait másodszor küldik ki Bujkáról, Gangl fölé üti Miskolczi lövését. Hat a hat ellen azonban gólt lő a Szentes: Bujka Barbara lerázza Keszthelyit, majd Sikter szorításában lő akciógólt - 3-4.

Áts Bertalan időt kér. Csabai ezúttal kiszorított helyzetből mellélő. Rácz lövését fogja Gangl, visszaúszás közben Győrit állítják ki. Sikter gólt lő, de időn túl, így 3-4-gyel ér véget a negyed.

Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

2. NEGYED:

Keszthelyi elhozza a labdát, Tóth Ildikóról kiküldik Kövér-Kist, a megjátszott fór végén Keszthelyi íveli a falban Tóth Ildikó kezére a labdát, aki nem hibázza el a ziccert - 4-4.

Korényit Bujkáról küldik ki, Kádár Ildikó is pontos - 4-5.

Kisteleki kapufáig jut, de a labda marad a hazaiaknál. Kövesdi lő, blokkolják. Pengő fölé ível, Siktert blokkolják.

Gémes lövését védi Gangl, Sikter a kapufát találja el. A Szentes időt kér. Bujka ellen kontra. Tóth centerez, Bolonyai fölé üti a labdát. Tóthról Pengőt kiállítják, hazai időkérés. A fórmegjátszás nem jó, lesodorják a labdát Kisteleki kezéről. Hevesi centerezésére Gangl jól jön ki, nála a labda. Most meg a másik kapuban: Szücs Gabriella villan egyet - 5-5.

Szücs aztán blokkolja Kövér-Kis lövését, Bujkáról aztán jön a soros kiállítás (Azumah), Hevesit blokkolják. Majd kontrafault. Az ellenakció gyors és pontos: Szücs passzát Kisteleki Hanna húzza be - 6-5.

A maradék hát másodperc nem elég, Bujka messziről próbálkozik, de fölé száll a labda - nagyszünet.

3. NEGYED:

Keszthelyi hozza el újra a labdát, Szücs mellé lő. Kövér-Kis a bal felsőt veszi célba - Gangl Edina odaár! Hazai fór (van der Sloot áll ki): Kövesdi középről kapufát lő. Kövér-Kis eladja a labdát, Keszthelyi öt méteren belülről lövi el a szabaddobást. Gémes pattint, Gangl véd. Majd Miskolczi húzza vissza Keszthelyit, kiállítás: Kisteleki Hanna lóbál, lóbál, majd belövi - 7-5.

A Szentes időt kér. A bejátszás rossz, elviszik a labdát Hevesi elől. Kontra, majd újabb kontra, a hazaiak jöhetnek, de eladják. Bujka átlövését Gangl fölé üti. Hevesiről kiállítás (Korényi kipontozódik): Kövér-Kis Réka kapufát lő.

Van der Sloot labdát szerez, Bujka szabaddobása elhal Szücs Gabriellában. Odaát Keszthelyi Rita kapufát lő. Kövér-Kis mellé lő, gólképtelen a Szentes.

Az UVSE ront, Bujka kibrusztol egy fórt Kövesdi ellen, Gémes azonban mellé lő.

Időt kérnek a hazaiak. Keszthelyi két ember gyűrűjében zseniálisan passzol Csabai Dórához, aki Bolonyai hóna alatt lő a kapuba - 8-5.

A Szentesnek (amely 14 és fél perce nem lőtt gólt!) nem sok ideje marad, nem is jut semmire - vége a negyednek.

4. NEGYED:

A női finálé utolsó negyede következik!

Kövér-Kis Réka ismét kapufát lő. Kuna Szonja kiszorított helyzetből lő gólt - 9-5.

Van der Slootot blokkolják, Tóth Ildikót szerelik. Tóth László időt kér. Keszthelyi labdát csen, Csabai a fára ejt.

Szentesi fór (Szücs áll ki): nincs lövés, remek az UVSE védekezése. Sőt lejár a támadóidő!

Keszthelyit blokkolja Miskolczi, Gangl odaát védi van der Sloot lövését. A hazaiak végigjátsszák, Tóth fölé ejt. Szentesi fór, de Gémes mellé lő. Tóth Ildikót szerelik, Pengőt blokkolják. 2.15 van vissza.

Kisteleki Hanna hatalmas gólja következik a bal felső sarokba, 1.50 van hátra, nagyon közel az aranyhoz az UVSE! - 10-5.

Szücs kipontozódik, Bujka Barbara belövi a fórt - 10-6.

Görögtüzek gyúlnak a lelátón, Keszthelyi fölé lő. Utolsó perc. Ötméteres: van der Sloot lövését védi Gangl Edina!

Időkérés, 38 másodperc van hátra. Kuna a végén a sarokba dobja  labdát, jöhet még a Szentes.  Pócsi Bianka csavar a kapuba, 10-7 - ezzel van vége. Bajnok az UVSE-Centrál!

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Különdíjak:

A 2014-2015-ös női bajnokság legértékesebb játékos (MVP): Keszthelyi Rita (UVSE
A 2014-2015-ös női bajnokság legjobb kapusa: Gangl Edina (UVSE)
A 2014-2015-ös női bajnokság gólkirálya: Bujka Barbara (Szentes)

Nyilatkozatokért, videókért ide kell kattintani!

Eredmény – Női bajnokság, döntő, 5. mérkőzés:

UVSE-Centrál–Hungerit-Szentesi VK 10–7 (3–3, 3–1, 2–0, 2–3)

Hajós-uszoda, 1000 néző. Vezette: Molnár T., Németh A.
UVSE: Gangl – Kisteleki H. 4, Szücs G. 1, Keszthelyi, Sikter 1, Tóth I. 1, Csabai 2. Csere: Kuna 2, Kövesdi, Hertzka, Korényi, Bicskei, Azumah. Vezetőedző: Áts Bertalan
SZENTES: Bolonyai – Hevesi, van der Sloot 1, Miskolczi 1, Bujka 2, Kövér-Kis R. 1, Pengő. Csere: Győri, Farkas T., Pócsi 1, Kádár 1, Rácz, Gémes. Vezetőedző: Tóth László
Gól – emberelőnyből: 3/6, ill. 4/11
Gól – ötméteresből: –, ill. 0/1

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2 az UVSE javára
 
A bajnoki döntő után Merész András szövetségi kapitány megnevezte azt a húsz játékost, aki tagja lesz a nyári világbajnokságra felkészülő keretnek. A meghívottak június 1-jén kezdik meg a felkészülést, a tervek szerint előbb Budapesten, majd Hajdúszoboszlón. A bajnoki döntőben érdekelt tíz játékos június 3-án csatlakozik a többiekhez.

A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bolonyai Flóra (Hungerit-Szentes), Gangl Edina (UVSE-Centrál), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Illés Anna (mindkettő Berkeley), Bujka Barbara, Hevesi Anita, Miskolczi Kitti (mindhárom Szentes), Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Czigány Dóra (ZF-Eger), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Menczinger Kata (mindhárom Dunaújváros), Kisteleki Dóra, Máté Zsuzsanna, Takács Orsolya (mindhárom BVSC-Wáberer Hungária-Zugló)
Vízilabda hírek