cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Utánpótlás

Itt az ifi Eb-keret, túl az első edzőmeccsen a nagyokkal!

2015. május 19. 22:04

Horkai György kijelölte kedden azt a tizenhárom játékost, aki Bakuba utazik majd június közepén az Európa Játékokra. A 98-as válogatott kétkapuzott Benedek Tibor fiatalokból álló csapatával.

„Megmondtam neki, ha egyetlen gólt is merészel lőni…” – szólt ki Kardos Gergely a partra, midőn öccse, Alexander, alias Hami mindkét ziccerét kihagyta a kedd esti edzőmeccs utolsó pillanataiban. Gergő a felnőtt válogatott tagjaként készül most Benedek Tibor irányításával, míg a fiatalabbik Kardos a Bakuba készülő ifi válogatott oszlopos tagja.

Remek hangulatú, hasznos edzőmérkőzést vívott egymással a két keret. A nagyok is fiatalok persze, hiszen a felnőtt keret olyan pólósaival kezdte el a felkészülést a kapitány, akik a jövőt jelentik, illetve akik nem érdekeltek a BL hatos döntőjében, de a nyári felnőtt keret tagjai.

nagyok1.JPGA kapuban Lévai Márton, Kardos Gergely és Vogel Soma, a mezőnyben Manhercz Krisztián, Német Toni, Jansik Szilárd, Fülöp Bence, Kovács Gergő, Sedlmayer Tamás volt ott a vízben (és Nagy Ádám, aki a meccs felét az ifiknél, másik felét a nagyoknál töltötte), és amolyan külsősként Fejős Róbert, a KSI játékosa  is. Mint a meccs végén Benedek Tibor elmondta, a center ugyan nem tagja a minikeretnek, de beáll a csapatba, ezzel segíti a munkát.

watch?v=Jfz1wDIMbPA&feature=youtu.beNos, lényegében csere nélkül végigjátszották a mezőnyjátékosok a kicsik elleni kétkaput, a vége 10-7 lett a nagyoknak. Olykor mosoly, olykor hangos szó kísérte a történéseket mindkét oldalon, gőzerővel folyik tehát a munka.

watch?v=C4_b7D4z3uw&feature=youtu.beKedden nagy döntést is hozott Horkai György, hiszen kijelölte az utazókeretet Bakura. Tagja a csapatnak a 2000-ben született debreceni Fekete Gergő is (ő nyilatkozik a videóban), és ott van a tavalyi ifi világbajnoki címet szerző Nagy Ádám és Vadovics Viktor is többek között a keretben.

utaznak3.JPGSzerdán és a jövő héten is lesznek kétkapuk a két csapat között, de a héten még Stuttgartban lesz jelenése az ifiknek, ott vesznek részt nemzetközi tornán.

A bakui Európa Játékokra utazó magyar fiú ifi válogatott:


Dévai Kristóf (Vasas), Bányai Márk (Honvéd) – kapusok

Nagy Ádám (UVSE), Zerinváry Lóránd (KSI), Korbán Richárd (Honvéd), Sugár Péter (BVSC), Kardos Alexander (KSI), Vadovics Viktor (UVSE), Burián Gergő (Vasas), Teleki András (Szolnok), Fekete Gergő (Debrecen), Kósa Balázs (KSI), Sebestyén Balázs (Tatabánya)

Sebestyén Balázs utazása az orvosi vélemények függvénye.
 
A bakui torna menetrendjéről épp kedden írtunk.
 
-dobos-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
baku
európai játékok
ifjúsági válogatott horkai györgy
Fiú ifjúsági válogatott