cover image
Egyéb

A POLO SC lett a leány gyermekbajnok

2015. május 13. 15:32

Nagy fölénnyel, veretlenül nyerte a bajnokságot Rottler Antal csapata.

Már korábban eldőlt, hogy a POLO SC nyeri az idei bajnokságot, de a lányok tettek róla, hogy a statisztika maximálisan szép legyen, szerdai 14. meccsüket is megnyerték.

Ezzel százszázalékos mérleggel zártak, a gólkülönbség sem akármilyen, 259-91 (+168). A második helyen az UVSE, a bronzérmet jelentő harmadik helyen az Eger végzett.

Az érmeket a szerdai, Eger elleni meccs után adták át a Széchy-uszodában. Rottler Antal edzőt kértük egy kis értékelésre:

"Egy bajnokságot megnyerni mindig nagy dolog, gratulálok a lányoknak. Idén 15 éves az egyesületünk, ez a 10. bajnoki aranyérem az utánpótlás-játékosainktól. Ebből két arany volt a Honvéd szupercsapata, Tomaskovics Eszter-Tóth Ildikó-Kotsidou Nikoletta fémjelezte ifi bajnokság, nem teljesen POLO SC neveléssel.

Így kezdődött, egy 2011-es felvétel

Így kezdődött, egy 2011-es felvétel

A mostani 2000-2001-es születésű csapattal 2010-ben kezdtünk dolgozni, éppen abban az évben, amikor három aranyat nyertünk, a 94-es, 95-ös és 96-os születésű játékosokkal a gyermek-, a serdülőbajnokságban és az ob I/B-ben. Közülük már négyen kaptak lehetőséget a felnőttválogatottban, tőlünk, a POLO SC-től.

Idén több kettős igazolású lánykát tudtunk szerepeltetni, ők az anyaegyesületükben csak a fiúbajnokságban szerepelhettek. Sok-sok felfogást, elképzelést kellett összerázni, de sikerült. Sokszor akadozott a gépezet, de a labda mindenkinek gömbölyű. Hatalmas sikerként éltük meg a serdülőbajnokságban elért bronzérmet is, hiszen hagyományosan nagy egyesületeket is sikerült megelőzni. Köszönjük Merész Andrásnak, Novák Ferencnek és Jakab Zoltánnak, hogy az éremátadás során az ünneplés rangját emelték."


poloscarany2.jpgA bajnokcsapat tagjai:

Magyari Alda, Vida Virág, Ármai Zita, Petőváry Luca, Moka Eszter, Harczi Orsolya, Muzsnay Fanni, Matyi Viktória, Dobos Hanna, Faragó Berta, Kósz Márta, Kendik Liló, Czakó Boróka, Hajdú Róza, Forgács Lili, Szűcs Emese, F. Tóth Hanna, Farkas Adél, Pintér Anna, Harczi Hanga

Eredmény – leány gyermekbajnokság, 14. forduló:

Honvéd-POLO-Eger 19-6 (4-2, 4-3, 5-1, 6-0)
Gólszerzők:
Dobos J. 5, Ármai 5, Muzsnay 4, Vida V. 2, Faragó B. 2, Czakó, illetve Hornyák 2, Katona, Huszti V., Szilágyi, Kékesi
 
-d-
Vízilabda hírek
polo sc
leány gyermekbajnokság
gyermekbajnokság
honvéd polo
rottler antal