cover image
Egyéb

Nagy győzelem Bukarestben is!

2015. március 17. 18:12

A magyar férfiválogatott remek védekezéssel idegenben sem adott esélyt ellenfelének! Benedek Tibor csapata 14-5-re győzte le Romániát, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti Világliga-csoportját.

A magyar válogatott magyar idő szerint 17 órakor kezdi meg bukaresti mérkőzését a Világligában. A találkozót a DigiSport1 közvetíti, honlapunk alább szöveges tudósítással jelentkezik.

watch?v=0v2JuxzoUKUDecember 10-én Miskolcon is megmérkőztek a felek, akkor fölényes, 20-10-es magyar siker született.

Az A-csoport állása:

1. Magyarország 12 pont
2. Görögország 9 pont
3. Románia 2 pont
4. Szlovákia 1 pont

A magyar válogatott kerete:

watch?v=eNzCueGLMj0Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)

Angyal Dániel, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

A nemrég átadott, vadonatúj Dinamo-uszoda első nemzetközi találkozója hamarosan kezdődik! Románia kerete ezúttal erősebb, mint Miskolcon volt.

1. NEGYED:

A kapunkban Nagy Viktor kezd. Erdélyi Balázs hozta el a labdát a ráúszásánál, Hárai Balázs pedig rögvest kiharcolt egy kiállítást, de Varga Dénes fölé lőtt. A román lövést a mieink közös erővel blokkolják, majd átellenben Varga Dániel lőtt kapufát, de a labda maradt csapatunknál. Végigjátszottuk a támadóidőt, amelynek végén Varga Dániel lőtt mellé/fölé. Decker Ádámot kiállították, a korábban a magyar első osztályban játszó Negrean lőtt gólt - 1-0.

Egy-egy elrontott támadás után Varga Dénes távolról egyenlített - 1-1.

Manhercz Krisztián szerzett labdát, majd Vámos Márton pattintott mellé. A visszaúszás közben emberelőnybe kerültek a hazaiak, akik ki is kérték az idejüket. A labda kézről kézre ment, a végén jött a lövés, de Nagy Viktor védett. Hárai a másik kapu előtt kiharcolt egy fórt, Benedek Tibor pedig időt kért. Gyönyörű játék volt! A begyakorolt figura végén Salamon Ferenc helyezte a falból kiemelkedő Erdélyi kezére a labdát, aki kíméletlenül lőtt a kapuba - 1-2!

A románok kétszer támadhattak, hiszen a kettő között fújtak egy kontrát, de nem jártak sikerrel. Varga Dénes sem, a kapus könnyűszerrel védett. Ghiban a bal oldalról meglepetésszerű gólt lőtt, ügyesen lőtte ki a hosszú sarkot - 2-2.

A negyed utolsó támadása a miénk volt, de belefújtak egy kontrát Német Toni ellen.

2. NEGYED:

Megint mi hoztuk el a ráúszást, Német előnyt brusztolt aztán ki: a megjátszott fór végén a pontos befejező Varga Dániel volt - 2-3.

A Radura bezónázó magyar védelemet nem tudta átlőni a hazai együttes, Nagy védett, majd a blokk hatástalanított egy lövést. A fórt aztán valahogy megkapta Radu, de hátrányban nagyot védett Nagy Viktor. Átellenben Varga Dénes lőtt kapufát. Jól védekező csapatunk ellen nem ment ezúttal sem semmire Románia. Hárairól kiszórták a védőjét, Vámos pedig lóbált, lóbált, majd gólt szerzett - 2-4.

Hosnyánszky Norbertet
állították ki a centerről, a hazaiak időt kértek. Hiába, mert csak kapufáig jutottak... Egy-egy elrontott támadás után Vámos hatalmas gólt pattintott a kapuba, csodás akciógól volt - 2-5!

Gólszerzőnket hátul kiállították, a fórt pedig az ellenfél legjobb játékosa, Radu használta ki - 3-5.

Német Toni! A Vasas centere csodás centerakciógólt szerzett - 3-6!

Labdaszerzés, megúszás, majd gól: Erdélyi a szerzője - 3-7.

Vége a negyednek, a parádés negyednek!

Fotó: vlv.hu

Fotó: vlv.hu

3. NEGYED:

Varga Dénesé a negyed első lövése, de védte a kapus. A románok eladták a labdát, majd Manhercz villant egyet: a Szeged plósa ügyesen pattintott a rövidbe - 3-8.

Emberhátrányban Salamon blokkolt remekül! Az OSC pólósa aztán a másik kapunál igazolta tehetségét: középről lőtte át kíméletlenül a zónát - 3-9!

Angyal Dániel kiállítása után időt kértek a hazaiak. A megjátszás ismét rossz volt, Nagy Viktor szedte le a bejátszást. Egy megúszás után Erdélyi a kapufát találta el, majd Német is kapufát akciózott centerből. Egy fórt ezúttal gyorsan fejeztek be a románok, Negrean szépített - 4-9.

Varga Dénesről szórták ki a védőjét, amit gyorsan ki is használt, magabiztosan lőtt fórból a kapuba - 4-10.

Egy labda nélküli kiállítás után Nagy Viktor védett nagyot!

Honyásznszky csavarja nem jött be, Hárai ellen kontrát fújtak, majd Varga Dániel szerzett labdát. 58 másodperccel a negyed vége előtt Benedek Tibor időt kért. Német szorongatva ejtett mellé, majd Nagy védett a túloldalt. A végén fórt kaptak a hazaiak, de a gyors lövést védte kapusunk.

4. NEGYED:


Varga Dénes remek blokkjával indult a negyed, majd ugyanő hatalmas kapufájával folytatódott. Hátul Nagy Viktor védett, elöl az egyedül hagyott Vámos élt a lehetőséggel, a sok lóba után harmadik gólját lőtte - 4-11.

Egy kontra itt, egy elhalt magyar támadás ott, aztán pedig egy román időkérés következett. Román fór után újabb román fór jött, Gheorge pedig ezúttal pontosan lőtt - 5-11.

Most csapatunk adogathatott emberelőnyben, amelynek végén Hosnyánszky mutatta meg lövőtudományát, nagy gólt ragasztott a hosszú felsőbe - 5-12.

A bírók elkezdték szórni a kiállításokat: ők kihagyták, mi nem, hiszen Erdélyi lőtte harmadik gólját - 5-13.

Majd a negyediket, nem tudták tartani - 5-14!

A jól záró magyar védelem ezúttal is megállította ellenfele támadását. A fórt aztán kihagytuk elöl, majd Nagy Viktor védett nagyot. Kontra után ismét kapusunk mutatta meg, hogy jó formában van, majd véget ért a mérkőzés.

Válogattottunk magabiztosan gyűjtötte be a három pontot!

Benedek Tibor gyorsértékelése: "A szlovákok elleni nehéz mérkőzés után vártam egy nagy javulást, fontos volt, hogy a védekezésben nagyot erősödtünk. Ma a szoros emberfogásunk agresszív volt, fegyelmezetten és okosan játszottunk, igaz ez a fiatalabb és idősebb játékosokra egyaránt."

Eredmény – Világliga, európai selejtező, A-csoport, 5. forduló

Románia–Magyarország 5–14 (2–2, 1–5, 1–3, 1–4)
Gólszerzők:
Negrean 2, Ghiban, Radu, Gheorge, ill. Erdélyi 4, Vámos 3, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Német, Manhercz K., Salamon, Hosnyánszky
 
A másik mérkőzésen:

Görögország-Szlovákia 11-6 (2-2, 4-1, 3-1, 2-2)
 
A csoport állása:

1. Magyarország 15 pont
2. Görögország 12 pont
3. Románia 2 pont
4. Szlovákia 1 pont
Vízilabda hírek
világliga
magyar válogatott