cover image
Egyéb

Egész héten látszott, hogy élesek leszünk

2015. március 4. 20:26

Dabrowski Norbert jogosan dicsérte csapatát a Radnicski Kragujevác elleni győzelem után. Második helyen az Eger.

Ahogyan arról szöveges élő közvetítésünkben is beszámoltunk, az Eger egy rendkívül nehéz, kiélezett mérkőzésen, kiváló negyedik negyedbeli játékával 7-6-ra győzte le a Radnicski Kragujevác csapatát.

Ez azt jelenti, hogy nemcsak sikerült visszavágni a szerbeknek az előző körben elszenvedett vereségért, hanem sikerült 4 pontra növelni a két csapat közötti különbséget a tabellán. A meccsen remekül védekezett mindkét csapat, a kérdés az volt, sikerül-e majd feltörni a betonvédelmet a legvégén. Sikerült.

A találkozót közvetítő Digi Sportnak így nyilatkoztak a főszereplők.

Erdélyi Balázs: "A meccs előtt azt beszéltük, hogy nem kell szépen játszani, a lényeg az, hogy a végén egy góllal jobbak legyünk. Bejött, csúnya játékkal egy góllal jobbak voltunk. A védekezésünk nagyon rendben volt, 6 gólt kaptunk, elöl csak 7-et lőttünk, ez kicsit kevés, de most elég volt. Igen, kellenek az egyéni villanások egy ilyen meccsen, nekem is kijött a lépés, de mások is nagyon jó egyéni teljesítményt nyújtottak. Nagyon jó pozícióban várjuk a folytatást." 

Branislav Mitrovics: "Az egész csapat nagyon jól játszott, nem szeretem, ha egy valakit kiemelnek. Az volt a fontos, hogy a csapat végig harcoljon és harcolt is. Tudtuk, hogy jobb állapotban vagyunk, és hogy ennek a végén ki kell jönnie. Köszönjük, hogy a szurkolók mellettünk voltak, ez egy nagyon fontos és nagy győzelem a számunkra. Ez a siker jelzi, hogy ennek a csapatnak nincs vége. Tanulság az is, hogy a meccs vége előtt nem szabad örülni, mint ahogyan tettem az utolsó gól előtt, ezért elnézést kérek mindenkitől."

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: "Nagyon jól védekezett a Radnicski, ez igazi délszláv védekezés volt, ezt nagyon nehéz feltörni. A gát akkor szakadt át, amikor 5 a 6-ban elmentünk és Balázs be tudott találni, az lelkileg kitartott a végéig. Látszott, hogy kevésítéletes meccs lesz, de a védekezéssel senki nem tud spórolni. Jobbak voltunk, mert a támadásaink hatékonyabbak voltak. Gondolom, a játékosok Hosi születésnapja miatt vért ittak. Félretéve a viccet, egész héten látszott, hogy ott lesznek a fiúk, hogy élesek lesznek."
 
Fotó: Kovács Anikó

Fotó: Kovács Anikó

További értékelések:

Szivós Márton: „Nem szépen akartunk játszani, hanem eredményesen. Mindenképpen meg kellett szereznünk ezt a három pontot. Ahhoz, hogy a terveink valóra váljanak, hozni kell a hazai meccseket. A komoly meccsek egyébként van szépen, van amikor döcögősek, kemények, borzasztó fárasztóak, de erre készültünk, a Radnicski nagyon jó csapat. Azzal tudtunk végül nyerni, hogy nagyon akartuk a győzelmet."

Uros Sztefanovics, a Radnicski edzője: "Nagyon, nagyon kemény meccset játszottunk, amilyenre a találkozó előtt is készültünk. Az első három negyedben nagyon jól vízilabdáztunk, elégedett voltam a védekezésünkkel. Az utolsó negyedben azonban az Eger két gólt lőtt öt méterről, szabaddobásból, egyet megúszásból és egyet emberelőnyből, ezért nem tudtunk győzni. Gratulálok az Egernek a sikerhez, de nem estünk még ki, van négy meccs, reméjük, hogy az Eger veszít még pontokat, s akkor bejuthatunk a hatos döntőbe."

Eredmény - Bajnokok Ligája, 6. forduló:

ZF-Eger-Radnicski Kragujevác 7-6 (1-1, 1-2, 1-0, 4-3)
Gólszerzők:
Erdélyi 2, Cuckovics, Lőrincz, Csuk, Szivós, Vapenszki, illetve Vrlic, Ciric, Basara, Dedovic, Csuk, Petkovics
 
Barceloneta-Olympiakosz 12-8 (2-2, 3-3, 3-2, 4-1)
Gólszerzők:
Perrone 3, Espanol 3, Fernandez 2, Tahull, Roca, Ubovics, Echenique, illetve Fountoulis 2, Vlachopoulos 2, Ntsokas 2, Kolomvos, Mallarach
 
Brescia-Pro Recco 5-6 (1-2, 0-1, 3-0, 1-3)
Gólszerzők:
C. Presciutti, N. Presciutti, Rizzo, Nora, Bodegas, illetve Ivovic 4, Pijetlovics, Filipovics
 
A csoport állása:
 
1. Pro Recco  18 pont
2. Eger 10 pont
3. Barceloneta 8 pont
4. Radnicski 6 pont
5. Brescia 5 pont
6. Olympiakosz 4 pont
 
A Szolnok meccséről és győzelméről itt lehet olvasni.
Vízilabda hírek
eger
dabrowski norbert
Bajnokok Ligája