cover image
Egyéb

Figyelni kell – és nyerni!

2015. március 3. 19:52

Cseh Sándor veszélyes ellenfélnek tartja a Galatasarayt, ennek ellenére természetesen egyértelműen győzelmet vár csapatától a szerda esti Bajnokok Ligája partin (magyar idő szerint 19 óra, tv: Sport2).

Galatasaray–Szolnok – fix kettes.

Fix kettes?

„A második körbe lépve három csapat, a Dubrovnik, a Rijeka és mi harcolunk a csoportelsőségért, aki hibázik, az lépéshátrányba kerül. Tehát nem szabad hibázni!”
– reflektált az együttes szakvezetője, Cseh Sándor.

A társaság ma utazott Törökországba (ezúttal közvetlen járattal), ahol egyértelműen a három pont megszerzése a célja. Az ujjsérüléssel bajlódó, egy hónapig gipszet hordó olimpiai bajnok center, Kis Gábor kivételével mindenki bevethető, így a betegségéből meggyógyult Nagy Viktor is ott lehet akár a kapuban, feltéve, hogy a két világbajnok közül (a másik ugye Decker Attila) ő kap szerepet.

„Kis Gábor kiesése kissé átrendezte a sorokat – árulta el a vezetőedző. – Mezei Tamás mellett Tóth Mártonra hárul a centerfeladat. A statikus játékban Gábor a legerősebb a felállásunk, hiányában az ellenfelek várhatóan pár másodperccel tovább védekeznek szorost, ez néhány játékelemben igényel kisebb változtatást.”

Hihetnénk, a Galatasaray ellen legalább gyakorolhat egy jól a Szolnok, ám ennél jóval komolyabban veszik a riválist a magyar bajnoki listavezetőnél. Komolyabbam, hiszen a hazai mérkőzés bizonyította, mindenre fel kell készülni, hiszen a délszláv légiósokra támaszkodó török bajnok finoman fogalmazva nem lebecsülendő ellenfél. A fix kettes felvetés ellenére sem!

„A játékosok a saját bőrükön tapasztalták a Galatasaray erősségét, nagyon meg kellett nyomni a harmadik negyedet, hogy ne legyen izgalmas a mérkőzés második fele – utalt Cseh Sándor a szolnoki 6–7-es nagyszüneti állásra, a 7–1-es harmadik etapra, a 15–11-es győzelemre. – Ellenfelünk erőssége az emberelőnyös helyzetek megjátszása, avagy hátrányban fontos, hogy jól védekezzünk, miközben akciógólt nem engedélyezhetünk neki. Gyors csapat, de aránylag lassan rendeződik vissza a saját kapuja elé, ezt kell kihasználnunk. Amúgy nehéz játszani ellenük, hiszen sok mindent vabank mód csinálnak, nehéz ez ellen készülni, nem ehhez szoktunk hozzá. Ennek ellenére az a dolgunk, hogy három ponttal jöjjünk haza.”

– a.z. –


Férfi Bajnokok Ligája, 6. forduló, B-csoport
A program – február 4., szerda


Partizan Beograd (szerb)–Spandau 04 (német) 18.00
Jug Dubrovnik (horvát)– Primorje Rijeka (horvát) 19.00
Galatasaray (török)–Szolnoki Dózsa-Közgép 19.00 (tv: Sport2)

A csoport állása:

1. Primorje Rijeka 12 pont
2. Szolnoki Dózsa 12 pont
3. Jug 12 pont
4. Partizan 3 pont
5. Galatasaray 3 pont
6. Spandau 3 pont
 
Minden mérkőzés alakulását figyelemmel lehet kísérni a LEN weboldalán.

Az eredményeket itt lehet élőben követni.
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
szolnok