cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Nehéz volt, de megvan: győzelem Szlovákiában!

2015. február 17. 17:35

A Volvo-kupa után két nappal Kassán, Világliga-meccsen lépett fel a magyar férfiválogatott. Szlovákia alaposan megnehezítette a mieink dolgát, végig szoros volt a mérkőzés, mindig felzárkózott az ellenfél egy gólra, ám egyenlíteni nem tudott (12-13). Benedek Tibor együttese így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti csoportját.

A két együttes debreceni mérkőzése magabiztos magyar győzelmet hoztott.
 
Ezt a találkozót Kassán rendezik. A két bíró: Ivan Rakovics (szerb), Alban David (francia). Élő közvetítésünk az alábbiakban olvasható.

A csoport másik mérkőzése már befejeződött: Románia-Görögország 12-18 (2-3, 3-4, 4-7, 3-4)

Állás a meccsünk előtt:

1. Magyarország 9 pont
2. Görögország 9 pont
3. Románia 2 pont
4. Szlovákia 1 pont
Fotó: vlv.hu

Fotó: vlv.hu

 
1. NEGYED:
 
A kapunkban Decker Attila kap ezúttal szerepet. Az első támadás a miénk, de elviszik a labdát Bedő Krisztián elől. A hazaiak kapufáig jutnak. Az első fór az övék (Gór-Nagy Miklós a kiállított), de Decker nagyot véd. Mi sem járunk sikerrel, mert a bejátszás magas Bedőnek. Kontrát fújnak ellenük, de újra eladjuk a labdát. Egy újabb szlovák kontra után Madaras Norbert lő a fára, de nálunk marad a labda. Bedő kibrusztol egy fórt (Bruder mehet ki), Varga Dénes azonban a kapufára lő. Az első gólt a hazaiak lövik: Balaz eredményes - 1-0.

Német Toni ügyesen szabadul ki a szorításból, ám a lövése nem jár sikerrel. Szerencsére Tkacé sem, majd egy megúszás után újra a szlovákok jöhetnek, de Decker bravúrral hárít. A harmadik fórunk sincs bent, Varga a kaput sem találja el, blokkolják. Durik leválik az emberéről, majd pontosan céloz - 2-0.

Egy kontra után újra a szlovákok próbálkoznak, Decker védese a csavarás után nagyon kellett - átellenben Angyal Dániel megtöri a jeget, 2-1.

A szlovákok spanyol kapitánya időt kér. Fórba kerülnek a hazaiak, előbb kapufáig jutnak, majd a kipattanó után Decker véd bravúrral. Benedek Tibor is időt kér. Két másodperccel a negyed vége előtt fórba kerülünk, de nem lövik el a mieink elhamarkodottan a labdát - bízunk abban, a második negyedben elhozzuk a labdát.
 
2. NEGYED:
 
A labdát a hazaiak hozzák el, így kiegészülnek. A támadásuk nem jár sikerrel, lejár a támadóidejük. Vámos Mártont blokkolják. Kontra a szlovák center ellen, majd Vámos soros próbálkozása sikerrel jár, nagy gólt lő a jobb sarokba szabaddobásból - 2-2.

Zlatovic lövése veszélytelen, Gogola nagyot véd hátrányban, Salamon Ferenc lövését üti ki. Seman szabadul el Angyaltól, megkapja a labdát, és nem hibázza el a helyzetet - 3-2.

Varga Dénes kapu mellé lő középről. Salamont kiállítják, Varga azonban labdát szerez. Bedő kiharcol egy fórt, Vámos bezúdítja - 3-3.

Decker átlövést véd a blokk mögül, majd Németet szerelik. Famera messziről kénytelen lőni, csemege Deckernek. A szlovák kapus is véd egyet, majd megint akciógólt szereznek: Durik centerből eredményes - 4-3

Újra emberelőnybe kerülünk, Bátori Bence a kapufát találja telibe. Decker a kapufa segítségével hárít, ő tartja az eredményt. Benedek Tibor időt kér. Varga Dénes megpróbálja meglepni a kapust, de nem jut gólig. Német jól védekezik hátul, újra a miénk a labda, egy támadásnyi idő maradt a negyedből. Szivós Márton emberrel a nyakán villant egyet, hét másodperccel a vége előtt hatalmas gólt - 4-4. Vége a negyednek.
 
3. NEGYED:
 
Kivédekezzük az első támadást, jó a szoros emberfogás. Angyal kapufája után nálunk marad a labda. Varga bejátszása rossz Bedőnek. Durik ellen kontrát fújnak, majd centerből Bedő lő mellé. Decker kiüt egy lövést, labda nélkül fújnak kiállítást Angyal ellen - Polovic lő gólt, 5-4.
 
Gogola véd nagyot (Salamon próbálkozott), majd újabbat (Varga sem járt sikerrel), Német ellen azonban már tehetetlen, 5-5.
 
Decker ellop egy labdát a center elöl, majd a lefordulás végén középről Salamon lő nagy gólt, először vezetünk - 5-6.
 
Famera gyorsan egyenlít, lemaradnak a blokkok, Deckernek esélye sincs - 6-6.
 
Kontra Német Toni ellen, Famera kiszorított helyzetből, muszájból ellőtt távoliját leszedi Decker. Német újfent fennakadt a védőkön, majd a szlovákok elpasszolják a labdát. A lefordulást jól fejezzük be, Erdélyi Balázs ügyesen lövi ki a hosszút a bal szélről, 6-7.
 
Zlatovicot blokkoljuk, Madaras ellen ítélnek, de aztán visszakerül a labda hozzánk, Angyal pedig kilövi a hosszút, 6-8.

A gólszerzőt aztán kiállítják, ezzel Angyal Dániel ki is pontozódik, a fórt Polovic belövi, 7-8.
 
Német Toni klasszikus centergólt szerez, kiharcolja a lehetőséget, majd belövi a labdát a kapuba, 7-9.
 
Megpróbálják betenni centerbe, de Decker elviszi a labdát, majd kiállítanak egy szlovákot - közben vége a negyednek.
 
4. NEGYED:
 
A labdát elhozzák, oda a fórunk. Durik eltünteti Vámost, megkapja a labdát centerben, befordul, és gólt lő - kontragyanús, de megadják, 8-9.
 
Vámost felpiszkálhatta az előző történet, mert nagy gólt szerez azonnal - 8-10.
 
Polovic sem sokat gondolkodik, távolról lő gólt - 9-10.
 
Német ellen kontrát fújnak, Zlatovic fölé lő. Fórt kapunk (Durikot állítják ki), a pontos megjátszás végén Madaras eredményes - 9-11.
 
Szivóst kiállítják, Polovic lövését hárítja Decker. Öt perc van hátra. Német ellen újabb kontra, majd Gór-Nagyot küldik ki. Zlatovic most pontosan céloz, 10-11.
 
Bedő kibrusztol egy fórt, Salamon "teszi be", 10-12.
 
Újabb fórt kap Szlovákia, Szivóst labda nélkül szórják ki a centerről, Antonio Estellar Serrahima időt kér. Úgy tűnik, kivédekezzük, Decker véd nagyot, a kipattanónál azonban Gór-Nagy visszahúzza emberét (kipontozódik), ötméteres: Famera bedobja, 11-12. 2.52 van vissza.
 
Németről szórják ki Famerát (neki is a 3. hibája), Varga Dénes pedig belövi a fórt, 11-13.
 
Polovic messziről lő, Decker véd, 1.45 még. Németről kontra, sőt kiállítják, mert sípszó után ellövi a labdát - de jó a védekezés, ketten blokkolják (Varga és Szivós) a falból kiemelkedő támadót. Bedő is kap egy kontrát, majd Szlovákia egy fórt, amelyet Seman húz be a kapuba, 12-13. 8 másodperc van hátra. "Lenyeljük" a labdát, vége a meccsnek.
 
Négyből négy, avagy továbbra is százszázalékos a magyar válogatott a Világligában.
 
Benedek Tibor gyorsértékelése: "Nehezen indult, nehezen is végződött. Nehéz volt, de nem tudok panaszkodni, azt csinálták a játékosok, amit kértem, voltak természetesen hibák, azt hiszem, elfáradtunk az öt nap végére. Nem tudtunk lefordulni, jól kivédekezték, érdekes meccs volt, örülök a három pontnak."
 
Eredmény – Világliga, európai csoportselejtező, A-csoport, 4. forduló

Szlovákia–Magyarország 12–13 (2–1, 2–3, 3–5, 5–4)
Kassa, vezette:
Rakovics (szerb), David (francia)

Szlovákia: Gogola – Zatovic 1, Famera 2, Bruder, Seman 2, Balaz 1, Maros Tkac. Csere: Polovic 3, Durik 3, Bielik, Molnár, Marek Tkac. Szövetségi kapitány: Antonio Esteller

Magyarország: Decker A. – Erdélyi 1, Varga Dénes 1, Gór-Nagy, Bedő, Salamon F. 2, Madaras 1. Csere: Szivós M. 1, Német T. 2, Vámos 3, Angyal 2, Bátori. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Gól/emberelőny: 4/10, illetve 4/12 
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Bruder (12. p.), Angyal (22. p.), Gór-Nagy (30. p.), Famera (30. p.)

A másik mérkőzésen: Románia–Görögország 12–18 (2–3, 3–4, 4–7, 3–4)

A csoport állása:

1. Magyarország 12 pont
2. Görögország 9 pont
3. Románia 2 pont
4. Szlovákia 1 pont
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
világliga
magyar válogatott