cover image
Egyéb

Decker Ádám: A végére megtörtük a németeket

2013. július 13. 9:01

Bár a furcsa játékvezetői felfogás és Hárai Balázs kiesése kicsit megzavarta a srácokat, a Vodafone-kupa magyar győzelemmel indult pénteken. Visszapillantó gondolatok a főszereplőktől.

A 9-3-as magyar-német mérkőzés után az egy gólt szerző Hosnyánszky Norbertet, a kényszerből centert is játszó Decker Ádámot, a végig és jól védő Nagy Viktort, valamint a magyar csapat kapusedzőjét, Gergely Istvánt kérdeztük, hogy látta a mérkőzést.
Felütésünk természetesen a rendkívül furcsa első két negyedre fókuszált, 0-0-s negyedet és 1-1-es félidőt ritkán lát a Vodafone-kupára vagy éppen vízilabdameccsre kilátogató közönség. 
 
Hosnyánszky Norbert:

Ez egy ilyen meccs volt. Az első számú centerünk megsérült, Krisztián mellett Ádámnak kellett centereznie nálunk, ez rányomta a bélyegét a támadásainkra, igaz, mindketten megoldották a feladatot. A bírók is rátettek egy lapáttal, engedtek szabálytalanságokat, ilyet is, olyat is, így elfáradt mind a két csapat már az elején. A cél az volt, bármi is történik, kevés gólt kapjunk, az nem számít, mi van elöl, de a végén bírjuk jobban mi. Sikerült. Ha ilyen játékvezetői felfogás lesz szombaton, akkor az is egy hasonló meccs lesz.

Fotó: Szaka József

Fotó: Szaka József

Decker Ádám:

Nagyon nagy pozitívum, hogy az elején nem csapott át kapkodásba a góltalanság, a felkészültségünket mutatja, hogy ragaszkodtunk ahhoz végig, amit elgondoltunk. Minden támadásunkat próbáltuk úgy végigvezetni, ahogy azt elterveztük, az elején ez kevés sikerrel járt, de nem tántorított el minket semmi a folytatásra. Nem borult fel a taktikánk, hanem szépen lassan ráerőltettük a németekre az akaratunkat, a végére megtörtek.

Kijött a fizikális különbség, hosszabb a cserepadunk is, mint a németeké, és hát az elmúlt egy hónap munkája alaposan kijött a végén. Tibit azért idézném, most már mindegyik csapat jó. Ahogy a görögökkel megszenvedtünk, most kicsit velük is, kihasználják, ha akadozik egy előrébb tartó csapat játéka. Még nem vagyunk csúcsformában, nem is lett volna jó, ha brillírozunk és tízzel verjük őket, mert a vb másfél hét múlva kezdődik.

Nagy Viktor:

Kicsit focimeccses eredmény volt a szünetben, még a harmadik negyedben is. Annyi történt, hogy a védekezésünk nagyon jól működött, a lövéseink az elején még nem voltak elég jók. A centerjátékot nem díjazták, így nehezebb volt helyzetet kialakítani. Kicsit fásultak még a játékosok, de napok kérdése és ez a múlté lesz. Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben, most a hétvégén a hibáinkat kell csökkenteni. Úgy érzem, sokat haladunk majd előre a Vodafone-kupa alatt.

Gergely István, a válogatott kapusedzője:

Viktor három gólt kapott, végig kiegyensúlyozottan védett. Ha egy kapus ilyen magabiztosságot tud adni egy csapatnak, akkor azt gondolom, belefér, hogy elöl egy kicsit gyengébben kezdünk. A végeredmény 9-3 lett, ami biztató, de egy kicsit csalóka is, mert az elején egy picit gyengébbek voltunk, döcögtünk még.
Viktor az első számú kapus, a nehezebb, fontosabb meccseket ő kezdi, ha valami nem történik, ő marad ott. Neki ezt meg kell szoknia, ezt a terhet felvállalta, és nagyon jól is tudja viselni.
Vízilabda hírek
vodafone kupa
Nagy Viktor
gergely istván
Hosnyánszky Norbert
decker ádám