cover image
Egyéb

Eksztázis-faktor

2015. február 13. 9:23

A IX. Volvo-kupa következik! A magyar válogatott sorrendben Egyesült Államok, Horvátország és Kanada ellen mérkőzik a fővárosban, a Laky Károly uszodában. Pazar napok várnak ránk!

Alkalmasint nem igen találni népszerűbb csapatot itthon a férfi pólóválogatottnál. A fő ok nem feltétlen az eredményekben keresendő (bár nyilván nem elhanyagolható tényező, sőt), hiszen egy szerbek elleni méretes zakó a margitszigeti Európa-bajnoki fináléban sem rontott a helyzeten, sokkal inkább az érzésekben. Az érzésekben, amely egyértelműen a hitele van a csapatnak attitűdre támaszkodik.
Hitele van, mert sohasem él vissza a bizalommal, hitele van, mert mindig igyekszik maximálisan kielégíteni az igényeket (amennyi közös fotó készült már a szurkolókkal, azzal egy könyvtárat meg lehetne tölteni), hitele van, mert tetszik, nem tetszik, remekül bánik a népszerűséggel.
Hitele van, mert hiteles emberek alkotják.
Kemény Dénes után Benedek Tibor személyében is karizmatikus egyén került az élére, a megfiatalított csapat pedig, bátran mondhatjuk, továbbra is mezőny egyik elitalakulata. A magyar bajnokság rég nem látott csúcsminőséget képvisel azzal, hogy a válogatott játékosok, olimpiai és világbajnokok itthon játszanak, a sportágért rajongó ember elkényeztetve érzi magát.
No, de akkor mit mondjunk erre a hétvégére?
Mit mondjunk akkor, amikor a Volvo-kupán három napon keresztül a felújított Szőnyi úti uszodában, a Laky Károly nevét viselő létesítményben láthatjuk legjobbjainkat?
Szezon közben kivételes alkalom ez, hála az autós cégnek, kilencedik éve mindig „összeránt” a szövetséggel egy ilyen minőségi tornát. Eddig afféle országjárásként rendre vidéken rendezték, most első ízben a főváros ad otthon a rendezvénynek. Tekintettel arra, hogy az idei mezőnynek a mindig és mindenkire veszélyes Egyesült Államok, valamint Kanada mellett tagja az aktuális olimpiai bajnok Horvátország is, hatalmas presztízscsata várható a felek között.
És akkor még szót sem ejtettünk a kisebb pályáról!
A kisebb pályáról, amely a Világligában bebizonyította már eddig is, kifejezetten jó kezdeményezés, hiszen gyorsabb, látványosabb a játék, több a gól, növekszik az amúgy sem csekély élvezeti érték.
Úgyhogy biztosak lehetünk abban, pazar napok várnak ránk.
Nem igaz?


– a.z. –


Jegyinformációkkal kapcsolatosan itt olvashat

 
A Volvo-kupa magyar kerete

Kapusok

Decker
Attila, Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép)

Mezőnyjátékosok

Bátori
Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Szivós Márton (ZF-Eger), Madaras Norbert, Vámos Márton, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Német Toni (VasasPlaket), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo)

IX. Volvo-kupa nemzetközi férfitorna. Budapest, Laky Károly Uszoda
A program

2015. február 13., péntek

Horvátország–Kanada 16.30
Magyarország–Egyesült Államok 18.30

2015. február 14., szombat
Egyesült Államok–Kanada 17.15
Magyarország–Horvátország 19.00

2015. február 15., vasárnap

Horvátország–Egyesült Államok 10.30
Magyarország–Kanada 12.30



Vízilabda hírek
Volvo Kupa 2015
Benedek Tibor
volvo-kupa