cover image
Egyéb

OSC-siker, nagy lehetőséget szalasztott el a Fradi

2015. február 4. 15:01

A bajnokság harmadik helyén álló OSC egyetlen góllal győzte le a Ferencvárost.

A Szolnok-Eger (10-10) mérkőzés mellett még több érdekes találkozó is ott van az E.ON férfi ob I.-es bajnokság 16. fordulójának menüjében. Két fővárosi rangadót is rendeznek, az egyiken a Vasas a Honvédot fogadja, a másikon az OSC a Ferencvárost. Ez utóbbiról élő szöveges közvetítésben jelentkezünk.

Az előző fordulóban az OSC mérkőzését elhalasztották, a BVSC-vel majd február 12-én találkoznak, míg a Fradi Debrecenbe játszott, és nyert is 5 góllal. Ami az őszi mérkőzésüket illeti: azt 13-7-re nyerte Vincze Balázs csapata úgy, hogy a szünetben még 5-4-re a Fradi vezetett (pedig volt 0-2 is). Csapata egyik vezére volt akkor Salamon Ferenc, vélhetően most is nagy szerep hárul a 250. bajnokiján vízbe ugró válogatottra. Az OSC-nél még egy jubiláns lesz, Drasko Brguljan a 100. bajnokiján szerepel.

A Ferencváros csapatából hiányzik a csapatkapitány, Nyéki Balázs, Csapó Miklós, valamint első meccsén ugrik vízbe a nemrégiben az UVSE-ből igazolt utánpótlás-korú játékos, Irmes Pál.

watch?v=eO7g6chaMEc&feature=youtu.be 1. NEGYED:

Hamarosan kezdődik a mérkőzés, Homonnai Dániel és Füzesi Zsolt lesznek a játékvezetők.
 
1. PERC: 0-1 - az első támadásából megszerezte a vezetést a Fradi, Joel Swift centerből volt eredményes. Gór-Nagy Miklós passzolt hosszan az első hazai akciónál, majd egy kontrát ítélt Homonnai játékvezető.
watch?v=_UGi3VdWzYU&feature=youtu.be  
2. PERC: 0-2 - Katonás Gergely Gór-Nagy mellett dobta el a szabadot, beakadt, a kapufáról.
 
2. PERC: Hegedüs Gábor kapufája után jöhetett a háromgólos vezetésért a Fradi, majd Gór-Nagyot állították ki, időt is kért Varga Zsolt. A támadás végén a blokk mentett.
 
3. PERC: 1-2 - Drasko Brguljan adott középre az OSC támadásának végén, Joseph Kayes értékesítette a helyzetet. Bravúr volt, mert majdnem lejárt a támadóidő.
 
4. PERC: 1-3 - Aidan Roach tolta ki egy elnézés után jobbra, Marnitz Gergő a kapuba lőtt. Szép gól volt.
 
5. PERC: Regős Áront álltották ki a Fradi támadása után, az OSC akciója végén Bundschuch lőtte el, Gárdonyi András védeni tudott.
 
5. PERC: 2-3 - Pohl Zoltán mellett fordult be Kayes, 5 méterest érően. Salamon Ferenc lőtte be.
 
6. PERC: A hazaiak emberelőnybe kerültek, amelynek végén Gór-Nagy Miklós lőtt a kapu mellé, majd a túloldalon a blokkban akadt el a lövés.
 
7. PERC: Bátori Bence lőtt el egy szabaddobást, de egyelőre még pontatlanul céloznak a hazaiak. A Fradi támadása végén (vagy inkább közepén) Ernyey Márk lövését fogta Bisztritsányi Dávid. Juhász Zsolt úszott aztán meg a jobb oldalon, Ernyeyt kiállították, jött a hazai időkérés.
 
8. PERC: Drasko Brguljan lőtt a fór közepén, Gárdonyi védett, a kiütött labda visszakerült középre, Graham kezéről lecsúszott a labda. A Ferencváros előnye végén Avramovics lőtt, a hazaiak kapusa védeni tudott. 2-3 a negyed vége.
 
2. NEGYED:
 
1. PERC: Gór-Nagy második hibáját kapta a negyed első támadásánál, de Hegedüs lehúzta a keresztpasszt.
 
1. PERC: 3-3 - Salamon Ferenc szerezte meg csapata harmadik találatát, emberelőnyből, először volt egyenlő 0-0 után.
 
2. PERC: Egy kontra után Kayes lőtt a blokkba, majd maradt ugyan az OSC-nél a labda, de Kovács Gábor lövése túl messziről érkezett ahhoz, hogy Gárdonyinak gondot okozzon.
 
4. PERC: Feljavult az OSC védekezése, nem tudtak tiszta passzokkal élni a zöldek. 
 
5. PERC: 4-3 - először vezet az OSC, Salamon Ferenc talált be akcióból, Graham passzából.
 
6. PERC: Swift ellen fújtak kontrát, majd a hazaiak ellen tették ugyanezt. Marnitz Gergő pöccintett a kapufára, majd jött egy szabaddobás, amiért meggyötörték. Egy rossz Fradi-passz után Homonnai játékvezető újra odaadta a labdát a zöldeknek, amely után Varga Zsolt időt kért. Regős Áron betalált, de nem adták meg a gólt.
 
7. PERC: 5-3 - Kettős emberelőnybe került az OSC a következőp támadásnál, egyszerre állt ki két vendégjátékos, Kolozsi és Avramovic is. Előbb Bátori kapufára vágta a labdát, maradt a labda a hazaiaknál, Brguljan lőtt a kapuba.
 
8. PERC: 5-4 - 5 métereshez jutott a Fradi 21 másodperccel a vége előtt, Marnitz értékesítette. Időkérés következett ezután Vincze Balázs részéről. 
 
8. PERC: 6-4 - Kapott egy fórt az OSC 4 másodperccel a vége előtt, ment a támadás, Gór-Nagy belőtte. A Fradi élesen reklamált, amiért nem indult el az óra. A gólt megadták.
 
NAGYSZÜNET.
 
3. NEGYED:
 
1. PERC: 6-5 - Paján Viktor góljával közeledett a Fradi.
 
2. PERC: 7-5 - Kolozsi Marcell kapott hibát, kipontozódott, jött egy másik kiállítás is, a kettős előnyt Bátori Bence használta ki.
 
3. PERC: 7-6 - Újabb kiállítás, most a hazai oldalon, Ernyey használta ki. Izgalmas volt a meccs.
 
4. PERC: Bátori lőtt egy kicsit kétségbeesett megoldásként, Gárdonyi a helyén volt. Az egyenlítésért támadhatott a Fradi, de nem volt meg a mersz senkiben a lövéshez. 
 
5. PERC: Pajánt küldték ki, az OSC támadás végén Gárdonyi védett.
 
6. PERC: Az OSC támadásai elgé vérszegények voltak, így a Fradinak megvolt a lehetősége, hogy ezen a találkozón elkapja őket. Ez még a harmadik negyed végén is benne volt a pakliban. 
 
7. PERC: 7-7 - És megérdemelten egyenlített a Fradi: Marko Avramovics talált be a jobb szélről, akciógól!
 
7. PERC: 8-7 - Kayesnek adták be középre a labdát, befordult, és megkapta a büntetőt. Bátori Bence értékesítette.
 
8. PERC: Emberelőnybe került a Ferencváros, az első lövés nem sikerült, de maradt a labda a vendégeknél. Kaptak még egy fórt, de Swift elpasszolta, így nem élt a lehetőséggel a Ferencváros. Egygólos előnnyel fordult rá az utolsó negyedre az OSC.
 
4. NEGYED:
 
1. PERC: Kimaradt az első hazai lehetőség, a túloldalon három ember hatástlanított a Fradi centerét. Vélhetően a centerek megjátszása lesz mindkét csapat taktikája a negyedben. A második OSC-támadást kivédekezte a Fradi.
 
2. PERC: Micsoda tűzijáték! Emberelőnybe került a Fradi: előbb Avramovics lövése akadt el Bátoriban, majd Katonás lövése Bisztritsányi Dávidban.
 
4. PERC: 5 méterest kapott at OSC! Gárdonyi András kivédte Bátori lövését!
 
5. PERC: Roach harcolta ki, Katonás Gergő állhatott oda büntetőt lőni, Bisztritsányi védett! Hányadik lehetőség kell a Fradinak?
 
6. PERC: 9-7 - Bátori Bence lőtt váratlanul nagyon messziről, beakadt. Eldőlt?
 
6. PERC: Marnitz lőtt messziről, Bisztritsányi védett.
 
7. PERC: Páros kiállítás, Regős és Decker ment ki, támadhatott az OSC, de a labdát visszakapta a Fradi. Aztán kis tanácskozás után mégis az OSC jöhetett...
 
8. PERC: 1:01-nél Brguljan lőtt, Gárdonyi fölétolta, maradt a labda az OSC-nél. Vincze Balázs időt kért.
 
8. PERC: 9-8 - Lőni kellett a Fradinak, miután lejárt az OSC támadása, Roach ejtett a hazai kapuba.
 
Vége a mérkőzésnek, nagy nehezen nyert at OSC.

Rövid összegzés:

Az OSC játszott már szoros mérkőzéseket a közvetlen élmezőny mögött elhelyezkedő együttesek ellen (a Honvéd ellen az első fordulóban és az ősz végén a Vasas otthonában), most járt talán a legközelebb ahhoz, hogy pontokat veszítsen. A több kulcsjátékosát is nélkülöző Ferencváros ugyanis jól játszott szerda este a Kondorosi úton. 

Más kérdés, hogy amikor igazán szükség lett volna a nagyobb koncentrációra, akkor az utolsó passzok (vagy éppen az ötméteres) hibásak voltak, ezt pedig az OSC rutinosan kihasználta. A Ferencváros kispadja a meccs hajrájában az egyik OSC-gól után hevesen reklamált, Gór-Nagy Miklós szerintük már idő után dobta egyetlen gólját. Voltak olyan ítéletek, amelyek után a tanácstalanság lett úrrá az uszodában, két alkalommal is egyeztetnie kellett a két játékvezetőnek, és a zsűriasztal is közbe kellett, hogy szóljon.

A mérkőzést Bátori Bence gólja döntötte el, a Fradi a sokadik egyenlítési lehetőséget is elszalasztotta, amire a világbajnok távoli góllal válaszolt. Ezután már nem maradt idő az egyenlítésre, Roach ejtése után lenyelte a labdát az OSC.

Nyilatkozatok később.
 
Eredmény - E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 16. forduló:

A-Híd-OSC-Újbuda - Ferencváros 9-8 (2-3, 4-1, 2-3, 1-1)
Gólszerzők
: Bátori 3, Salamon 3, Kayes, Gór-Nagy, Brguljan, illetve Marnitz G. 2, Paján, Ernyey, Katonás, Roach, Swift, Avramovics
 
A többi mérkőzésről itt lehet olvasni.
 
-dobos-
Vízilabda hírek
osc
ftc