cover image
Egyéb

Lilák a zöldek ellen, s két egri meccs a képernyőn

2014. december 19. 10:15

Az UVSE és a Ferencváros bajnokija jelenti az egyik érdekességet a férfibajnokság hétvégi fordulójában.

Egy mérkőzést már korábban lejátszottak a 11. fordulóból, a Vasas simán verte azon a KSI-t. Pénteken a bajnok ZF-Eger a Tiszavirág-Szeged-Diapolo együttesét fogadja a Bitskey-uszodában, ráadásul a Digi Sport képernyője előtt. A sportcsatorna kettős közvetítéssel jelentkezik, ugyanis a fiúk előtt az egri lányok is csobbannak, méghozzá a bajnok Hungerit-Szentes ellen - azaz a két aktuális bajnokot láthatjuk pénteken este.

Időrendben aztán éppen a következő bajnoki (szombaton, 11 órakor a Hajós-uszodában) jelent majd érdekességet a hétvégén: rangadóval búcsúzik ugyanis a Ferencváros és az UVSE a naptári évtől. Négy év után találkozik a "lila köntös a zölddel", hiszen legutóbb 2010-ben rendeztek Újpest-Fradi meccset. Most az "utódok", az UVSE egy remek sorozat után fogadja a Fradit. Németh Zsolt a BVSC, a Pécs és a Kaposvár ellen is győzelemre vezette csapatát, de a Fradinak sincs oka szégyenkeznie, a legutóbbi egri vereség belefért - így is a negyedik helyen állnak a tabellán.

Varga Zsolt vezetőedző elmondta, ez egy fontos presztízsmeccs lesz, ahol vélhetően Gárdonyi András kapus - térdsérülése ellenére - több szerepet kaphat majd, mint Egerben.

Az UVSE ünnepi napot szervez egyébként szombatra, hiszen a férfimeccs után köszöntik a Magyar Kupát megnyerő női együttest, amely aztán fél egytől bajnoki meccset játszik a KÓPÉ-ÚVSE csapatával. Emellett úszóversenyeket is tartanak a klub fiataljai számára.

Ami a többi mérkőzést illeti: a Szolnoknak nem okozhat gondot a BVSC legyőzése, érdekes lesz viszont Pásztor Mátyás számára a meccs, hiszen hosszú éveket töltött Szolnokon a szezon előtt a zuglóiakhoz igazoló pólós. A Debrecen megizzaszthatja a Honvédot, de csak akkor, ha jó napot fog ki, míg a Szentest esélyesnek véljük első győzelmének megszerzésére a Pécs ellen (ehhez persze még lesz egy-két szava a mecsekieknek). 

A legnagyobb harc alighanem a Kaposvár és az OSC találkozóján lesz, az újbudaiak nemrég majdnem megégtek a Vasas ellen, most nem lesz elegendő számukra, ha csak a meccs egy bizonyos szakaszában teszik oda magukat. A kaposváriak ugyanis megszorongatták korábban az Egert és a Szolnokot is.
 
A férfibajnokság 11. fordulójának programja:

Vasas-KSI 13-7 - korábban játszották
ZF-Eger - Tiszavirág-Szeged-Diapolo - péntek, 20 óra 15, Digi Sport, ÉLŐ
UVSE-Hunguest Hotels - Ferencváros - szombat, 11 óra
Szolnoki Dózsa-Közgép - BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, 16 óra
Debreceni VSE-RacioNet-Honvéd, 18 óra
Valdor-Szentes - PVSK-Mecsek-Füszért, 18 óra
Kaposvári VK - A-Híd-OSC-Újbuda, 19 óra

A női bajnokság 9. fordulójának programja:

Kecskemét-Dunaújvárosi Főiskola 6-22 - korábban játszották
Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas - BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 3-19 - korábban játszották
ZF-Eger - Hungerit-Szentes - péntek, 18 óra 15 perc - Digi Sport - ÉLŐ
ASI - UVSE-Margitsziget, szombat, 10 óra
UVSE-Central - KÓPÉ-ÚVSE, 12 óra 30
 
-ds-
Vízilabda hírek
ob 1-es bajnokság
férfibajnokság
uvse
ftc