cover image
Egyéb

Benedek Tibor: A fiúk nélkül én semmi vagyok

2014. december 18. 18:59

Ötvenhetedik alkalommal választották meg az év legjobbjait a magyar sportújságírók. Az Év szövetségi kapitánya kategóriában Storcz Botond mögött második lett Benedek Tibor.

Az elismeréseket a csütörtöki gálán adta át a Magyar Sportújságírók Szövetsége a díjazottaknak. Benedek Tibor ezt mondta az Akvárium Klubban kora este:

"A magyar sport erejét mutatja, hogy az idei Eb-ezüstérmünk nem volt elegendő ahhoz, hogy az egész válogatott itt legyen. Ezt sajnálom, mert nélkülük én semmi vagyok. Ez egy közös eredmény, nagyon köszönöm nekik, a fiúknak, hogy itt lehetek ma este, hogy a második lettem a szavazáson.

Nehezebb volt az idei évünk, mint a tavalyi, hiszen idén mindenki minket akart megverni, a világbajnoki cím ezt hozta, és ez már így is marad. A csapat azonban nagyon erős lett, várjuk ezt. Arről szólt az idei évünk és a jövő is, hogy bizonyítsunk. Ez egy ezüstös év volt, van már négy ezüst, de ez mind azt jelenti, hogy van előrelépési lehetőség. Soha nem gondoltam, hogy mindig győzni fogunk, hogy mindig csak a győzelem lesz, leszünk fent és lent. De a lényeg, hogy mindig ott legyünk az elején, és akkor, amikor valóban szükség lesz rá, az első helyen. A fő cél a riói olimpia."
 
A kategóriában tehát Storcz Botond, a kajakosok kapitánya nyert, a harmadik helyen Kiss László, az úszóválogatott kapitánya végzett.

A pontszámok:

1. Storcz Botond 1122 pont
2. Benedek Tibor 951 pont
3. Kiss László 756 pont
 
-ds-
Vízilabda hírek
Benedek Tibor
Férfi válogatott
Férfi válogatott