cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Universiade: a fiúk is két vállra fektették Ausztráliát

2013. július 8. 17:48

A második hétfői magyar-ausztrál meccs is számunkra örömteli végeredménnyel zárult: a fiúk 16-9-re nyertek.

Vincze Balázs csapata azokkal az ausztrálokkal találkozott a kazanyi medencében, akik eddig nem mutattak túl jó formát, hiszen előbb kikaptak Japántól, majd Grúziát azért már megverték.

vinczeb.jpgAz első negyedben a magyar válogatott a papírformának megfelelően játszott, hiszen közel hat perc alatt négyszer is ki kellett szednie a labdát a kapuból Edward Slade-nek. Az ausztrálok erre ugyan kétszer válaszoltak, de a második felvonásban tovább nőtt a különbség, mivel Kovács Gábor, Tóth Márton és Erdélyi Balázs is megszerezte második találatát.

Közben az ausztrálok beragadtak, így a félidőben 7-3 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedben pedig el is dőlt a meccs, már csak a végeredmény volt kérdéses, hiszen gyorsan 10-3-ra, majd 11-4-re módosult az állás, így a záró etapban már az sem számított, hogy az ellenfél magasabb sebességi fokozatba kapcsolt.

A sok kiállításnak köszönhetően, négy perccel a lefújás előtt 13-7-re vezetett a Vincze-csapat, majd Mezei Tamás jelentkezett góllal. Azonban az ausztrálok komoly hajrába kezdtek, Pau Sindone és George Ford találataival ötre csökkent az előny, de ez már behozhatatlan különbség volt: végül a lányok sikere után a fiúk is nyertek, méghozzá 16-9-re.

Eredmény - Universiade, férfi torna, 3. forduló
Magyarország - Ausztrália 16-9 (4-2, 3-1, 4-1, 5-5)
A magyar gólszerzők:
Tóth M. 5, Erdélyi 4, Mezei, Kovács G. 2-2, Chilkó, Juhász, Somogyi.

Kiállítási arány: 10:10
Ötméteresek: 5:1
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
universiade
férfi universiade-válogatott
vincze balázs