cover image
Egyéb
Utánpótlás

Leckét adtunk az ausztráloknak az Universiadén

2013. július 8. 14:44

Az első hétfői ausztrál-magyar randevún a magyar lányok nyertek. A kazanyi siker után este Debrecenben a felnőtteken a sor.

Az Egyesült Államok elleni 12-5-ös siker után újabb nagyszerű győzelemmel jelentkeztek a magyar lányok a kazanyi Universiadén. Azok után, hogy az ausztrálok Armit, valamint Schmid góljával 1-0-ra, majd 2-1-re vezettek, az első negyedben sorozatban négy magyar gól következett, 5-2-vel lett a miénk a játékrész.

Fotó: Monoki Kálmán

Fotó: Monoki Kálmán

Ezt a tempót nem lehett tartani, de még így is megnyertük a második negyedet is, 1-0-ra, Kisteleki Hanna volt akkor eredményes. A harmadik negyedben belefért, hogy kiengedjen a válogatott (1-3 oda), de az utolsó szó mégis a miénk volt, mert az utolsó negyedet szintén ilyen arányban hoztuk.

Két meccs, két győzelem. A találkozó érdekessége, hogy a magyar válogatott 14-szer lőtt kapura, ebből 10-szer volt eredményes, míg az ausztrálok 26-szor (!), ebből csak hat alkalommal kellett Gangl Edinának maga mögé nyúlni: 76 százalékkal védett.

Érdekesség, hogy a felnőtt válogatott éppen ma játszik felkészülési meccset Debrecenben az ausztrálokkal (sőt, a férfi Universiade-válogatott is velük találkozik).
 
"Jó meccs volt, magabiztosan kezdtünk. A 3. negyedig tartottuk az előnyünket, aztán jött a szokásos harmadik negyedes kisebb hullámvölgy, de sikerült rendezni a védelmet, és magabiztosan hoztuk a meccset" - nyilatkozta nem sokkal a meccs után Gangl Edina.

Eredmény - Universiade, női torna, 2. mérkőzés:

Magyarország - Ausztrália 10-6 (5-2, 1-0, 1-3, 3-1)
 
Magyarország: Gangl - Csabai 1, Kisteleki 2, Gémes 2, Hevesi 1, Dalmády P 1. Somhegyi 2. Cserék: Dalmády Sz. 1, Árkosy, Pócsi, Kocsis, Zajácz. Szövetségi kapitány: Kelemen Attila

Az ausztrál gólszerzők: Armit 2, Schmid, Symons, Benson, Coburn 1-1
Vízilabda hírek
Utánpótlás
universiade
kelemen attila
gangl edina