cover image
Egyéb

Honvéd: fontos pontok a zsebben!

2014. november 5. 21:41

Szoros, kiélezett meccsen nyert Vad Lajos csapata a feltörekvő Kaposvár ellen; kiütötte ellenfelét a Szolnok és az Eger, nyert a Ferencváros és a Pécs.

Erre büszke lehet a Kaposvár – írtuk a legutóbbi forduló összefoglalójában, midőn alaposan megszorongatta a válogatott klasszisokkal teletűzdelt Szolnokot. Kérdés volt, ezek után mire lesz képes a Kőér utcában a Honvéd ellen.

Nos, ezúttal is kikapott egy góllal – ha lehet, ez még jobban fájt a somogyi alakulatnak.

Hogy miért?

Erre az edző, Fekete Szilveszter adta meg a választ: „Mert nem játszottunk jól, dekoncentráltak voltunk, egyszerű gólokat engedtünk az ellenfélnek.”

Kétségtelen, ezzel a produkcióval nem lett volna esély a szolnokiak ellen a szoros partira, avagy megordítva a tételt, ugyanazzal a teljesítménnyel aligha lógó orral hagyja el a fővárost a társaság.

Sajnáljunk ezt a mérkőzést, az eddig mutatott játékunk után azt hittük, nyerünk majd. Egyértelműen a három pontért utaztunk, aztán egy sem lett belőle. Pedig Szécsi Zoli ezúttal is parádésan védett, a hat kapott gól rendben van, elöl azonban semmi sem sikerült. És ahogy lenni szokott, a végén mindkét együttes megkapta az esélyt, amivel ők éltek, mi meg nem. Lévai Marci is jó teljesítményt nyújtott a Honvéd kapujában, más kérdés, sokszor naggyá tettük őt” – tette hozzá a Kaposvár szakvezetője, aki aztán optimistán zárt: „Sebaj, majd Kaposváron visszavágunk.”
levai.jpg A Honvédnál érthetően jobb volt a hangulat: fontos, rettentő fontos három ponttal lett gazdagabb az együttes, amely a szoros mérkőzésen 5–3-ra vezetett, mégis az utolsó másodpercig izgulnia kellett. Izgulnia, mert kihagyott két ötméterest (pontosabban Szécsi Zoltán bizonyította, még mindig csodákra képes), kihagyott számtalan ziccert (ide az előző zárójelben megfogalmazott mondat 2.0-s verziója is beillik…), ráadásul a Kaposvár az utolsó támadásánál kétszer is emberelőnyben próbálkozhatott. A teljesen megjátszott fórnál (Fülöp Bencét küldték ki 20 másodperccel a vége előtt) Mihailo Parezanovics lövését ütötte ki a válogatott Lévai Márton, majd a végső nagy hirigben Simon Roland Zsolt faultolta Vindisch Ferencet, aki a kiállítás után egy másodperccel a vége előtt a kapufára bombázott. Így tartotta meg egy gólos előnyét a Honvéd – illik megjegyezni, hogy 5-5-nél, másfél perccel a vége előtt az időkérést követő fórnál Illés Sándor lőtte a később győztesnek titulált találatot.

„Nehéz szülés volt, de sikerült, és ez a legfontosabb” – sóhajtott nagyot Vad Lajos, a csapatépítés egyik mestere. – Saját magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést, hiszen végig a kezünkben volt, a végén mégis izgulhattunk. Jó kis meccs volt, komoly párharcok jellemezték, igazi vízilabdát láthatott a közönség. Be kell vallani, szerencsésebbek is voltunk, más kérdés, sokat tettünk ezért. A Kaposvár bizonyította, hogy jó csapat, ezért is tartom nagy dolognak, hogy legyőztük. Lement hat forduló a bajnokságból, négy meccset nyertünk, de az OSC és az Eger ellen sem vallottunk szégyent, azaz elégedett lehetek. Megyünk tovább a mi kis utunkon.”

A tréner nem mindennapi párharcokat említett – egyet érdemes is kiemelni, hiszen Kiss Gergely és Szécsi Zoltán nem egyszer néztek farkasszemet egymással. Kettejük külön viadalát ezúttal a kapus nyerte, hiszen a nyolcból nullával záró balkezes ötméteresét, ziccerét is hárította.

Persze, a meccs után így is Gergő örülhetett…
 
A többi mérkőzésen: a Szolnok magabiztosan győzte le az UVSE-t; az Eger ugyanígy tett a Szentessel; a Fradi a KSI otthonában nyert néggyel; némi meglepetésre a Pécs nyerni tudott a Szőnyi úton – a végig kiélezett, szoros meccsen három perccel a vége előtt Czigány Károly akciógóljával alakult ki a végeredmény, ami jól mutatja, nem kis küzdelem zajlott a medencében.


Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 6. forduló:

RacioNet-Honvéd–Kaposvári VK 6–5 (1–1, 2–1, 2–1, 1–2)
Gólszerzők:
Szőke 2, Simon, Illés, Fülöp, Stojcsics, ill. Vindisch, Ágner, Kovács O., Parezanovics, Davie

Szolnoki Dózsa-Közgép– UVSE-Hunguest Hotels 18–5 (5–0, 5–2, 4–1, 4–2)
Gólszerzők:
Kis G. 3, Mitrovics 3, Vámos 2, Hangay Z. 2, Varga Dénes 2, Alekszics 2, Varga Dániel, Mezei, Gocsics, Madaras, ill. Keresztúri 3, Tóth Z., Kovács B.

ZF-Eger–Valdor-Szentes 19–4 (4–1, 4–1, 5–1, 6–1)
Gólszerzők:
Hosnyánszky 4, Csucskovics 4, Szivós 3, Erdélyi 3, Csuk 2, Lőrincz, Bedő, Angyal D., ill. Boros, Szabó I Z., Vörös, Rakonjac

BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Pécsi Mecsek-Füszért 8–9 (3–2, 2–3, 2–2, 1–2)
Gólszerzők:
Pásztor 3, Létay 3, Ambrus, Szabó B., ill. Csacsovszky 2, Müller 2, Kistamás, Horváth Zs., Czigány, Polovic, Cabrilo

KSE SE–Ferencváros 5–9 (2–4, 0–1, 3–2, 0–2)
Gólszerzők:
Kovács G. 3, Bicskei, Hangody Gy., ill. Nyéki 2, Katonás 2, Roach 2, Paján, Regős Á., Swift
 
A Vasas-Debrecen (10-9) mérkőzés bő összefoglalóját itt lehet elolvasni.
Vízilabda hírek
honvéd
kaposvár
Lévai
Szécsi
vad
fekete