cover image
Egyéb

Újra Úszók éjszakája, vízilabdázókkal

2014. október 29. 10:52

Ebben az évben is sokan vízbe ugranak az elfogadásért, az egészséges életmódért.

A Magyar Dermatológiai Társulat kezdeményezésére idén már harmadszor úsznak együtt olimpikonok és lelkes önkéntesek az október 29-i Psoriasis Világnapon, azaz a Pikkelysömör Világnapján.

A cél a hazánkban nagyjából 150 ezer embert érintő betegség, a pikkelysömör ismertségének növelése és a pikkelysömörrel élő betegek társadalmi elfogadottságának javítása. Idén is több pólós csatlakozott az eseményhez, amelyet Budapesten, Debrecenben, Szegeden és Pécsen rendeznek meg.

A programok este 6-kor kezdődnek, a cél, minél több hossz leúszása. A rendezvényekre a helyszínen ingyenes a belépés.

Gergely István is a kezdeményezés mellé állt. Olimpiai bajnokunk, a férfiválogatott csapatvezetője az RTL Klub reggeli műsorában ma reggel emlékeztetett, egy vízilabdázó számára az uszodában nincs szégyenérzet, egy szál gatyában élik le fél életüket, úgymond nincs probléma, ha valakinek éppen elváltozás van a testén, vagy más betegséggel, hátránnyal küzd, sőt. A cél az ő támogatásuk, elfogadásuk érzékeltetése.

Ő egyébként Cseh Lászlóval a XVIII. kerületi Park Uszodában csobban majd este, de készülnek a debreceni vízilabdázók is Varga Tamás vezetésével, valamint a PVSK-Mecsek-Füszért és a Tiszavirág-Szeged-Diapolo pólósai is csatlakoztak a kezdeményezéshez Pécsett és Szegeden.

Az Úszók Éjszakájáról itt és ide kattintva lehet olvasni bővebben.
Vízilabda hírek
úszók éjszakája