cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Takács Orsolya és Kisteleki Dóra a BVSC-ben

2014. szeptember 3. 16:20

Hivatalossá vált, hogy két magyar válogatott klasszissal erősödik a BVSC-Zugló női csapata.

A BVSC-Zugló együttese megerősítette, hogy minden papírmunkát maga mögött hagyott két válogatott játékosunk szerződése ügyében, így most már elmondható, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya, Takács Orsolya, valamint másik rutinos tagja, Kisteleki Dóra a klubnál folytatja pályafutását.

Takács Orsi a BVSC-ben kezdett vízilabdázni, így hazatér nevelőegyesületéhez. A zuglói csapat játékosaként lett világbajnok 2005-ben, egyébként 2006-ig volt a BVSC játékosa. 

Kisteleki Dóra is játszott már a BVSC-ben, 2000 és 2003 között volt a zuglói klub alkalmazottja, kétszer nyert bajnoki ezüstérmet. Most Olaszországot hagyja ott a magyar bajnokság kedvéért.

Szerdán már beszámoltunk arról, hogy Bujka Barbara a Hungerit-Szentes játékosa lesz. Mindez azt jelenti, hogy az előző szezonban Európában játszó magyar válogatottak mindegyike idehaza kezdi meg a 2014-2015-ös szezont. Sőt, Bolonyai Flóra is csatlakozik majd a szentesiekhez, de ő csak decembertől, az Egyesült Államokból tér haza a kapus. 

A válogatott októbertől minden hónapban egyszer egy hétig készül együtt, a Világliga-mérkőzések előtti héten. Mindez segíthet abban, hogy a nemzeti együttesünk sikerrel vegye a következő akadályokat, majdan a riói olimpia selejtezőjét.

A hazatérők:

Tóth Ildikó (Messina): UVSE-Central
Keszthelyi Rita (Orizzonte Catania): UVSE-Central
Szücs Gabriella (Sabadell): UVSE-Central
Bujka Barbara (Olympiakosz): Hungerit-Szentes
Kisteleki Dóra (Rapallo): BVSC-Zugló
Takács Orsolya (Bogliasco): BVSC-Zugló
Bolonyai Flóra (USC): Hungerit-Szentes - decembertől

Vízilabda hírek
Női válogatott
takács orsolya
kisteleki dóra
BVSC
bvsc-zugló