cover image
Egyéb
Utánpótlás

Petrovics Mátyás: Mindannyian szeretnénk azt a bronzot

2014. augusztus 30. 20:19

A leány ifjúsági válogatott ugyan 10-9-re kikapott Kanadától a madridi világbajnoki elődöntőben, de a csapat tagjai megragadnák az alkalmat, hogy érmet szerezzenek.

Ahogyan írtuk, az elődöntő elején ugyan beleesett egy elég mély gödörbe a magyar válogatott, de Kanada ellen aztán folyamatosan dolgozta le a hátrányt, és volt esély az egyenlítésre is. Ez végül nem jött össze, így a mieink a bronzéremért küzdhetnek Görögország ellen.

Petrovics Mátyás szövetségi edző így értékelt a meccs után:

"Vegyes érzések vannak bennem, hiszen nagyon rosszul, bénultan kezdtük a mérkőzést. Nagyon sok hibát követtünk el védekezésben, amit Kanada kegyetlenül kihasznált. Jól sikerült viszont ezután a váltás. Rákényszerítettük az akaratunkat, taktikai lépéseinket a kanadaiakra, és a meccs derekától mindig tudtunk valami váratlant húzni. 

Támadásban és védekezésben is feljavultunk, emberhátrányban is mást játszottunk, és ez eredményes volt. Ezért nagy dicséret illeti a lányokat. 0-5-ről felálltunk, ez azt jelenti, hogy nagy tartás van a lányokban. Talán a végén egy kis szerencsével egyenlíthettünk volna, de amit tegnap megadott az élet, azt most nem tette meg, talán a meccs elején mutatott játék miatt nem érdemeltük meg. De büszke vagyok arra, hogy egy ilyen gyenge kezdés után szorossá tettük a végét."

A meccs hajrájában megúszott Kuna Szonja, a kapuba lőtt, de nem adták meg a gólt. Mi is történt ott valójában, kérdeztük a mestert.

"Megbeszéltük Kuna Szonjával, hogy a víz alatt elúszva feltűnjön a kanadaiak kapuja előtt, egy ilyen figura korábban Gurisatti Grétával sikerült. Itt is bejött, ez a meglepetés is ült a részünkről, csak az a baj, hogy a nagyon rutinos kanadai edző a támadásuk után időt kért. Az egyik játékvezető nem vette észre, a másik viszont igen, így jogosan vették el tőlünk a labdát."

A kérdésre, miszerint képes-e felszívni magát a csapat a bronzmeccsre, így válaszolt Petrovics Mátyás:

"Ez már most megtörtént, ugyanis nem engedtük el a lányokat az uszodából. Nem lebiggyesztett ajkakkal fognak elmenni aludni a csapat tagjai. Ennek nagyon egyszerű az oka: összesen két olyan játékos van, aki valamilyen korosztályos világversenyen éremért játszhatott korábban. Most itt a lehetőség, és boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk, nem minden nap adatik ez meg egy vízilabdázónak. Ezt tudják a lányok is, nem féltem őket abban a tekintetben, hogy nem lesz meg bennük a tűz. A vacsora után, vagy talán már az alatt is, a görögkre koncentrálunk. Szeretnénk azt a bronzérmet."
 
Eredmény - ifi világbajnokság, elődöntők:

Magyarország-Kanada 9-10 (0-5, 3-1, 4-3, 2-1)
A magyar gólszerzők:
Gurisatti 4, Kuna 2, Szilágyi, Leimeter, Farkas 1-1, illetve Christmas 3, McKelvey, Paul 2-2, Crevier, Myers, Matthews 1-1

Egyesült Államok-Görögország 12-11 (2-5, 4-0, 0-3, 3-1 - 5 méteresekkel 3-2)

Az 5-8. helyért:
Hollandia-Kína 10-6
Spanyolország-Olaszország 6-10

A 9-10. helyért:
Japán-Oroszország 8-15

A 11-12. helyért:
Ausztrália-Dél-Afrika 14-4

Vasárnap:

17 órától: Magyarország-Görögország - a bronzéremért
18 óra 45 perc: Kanada-Egyesült Államok - az aranyéremért
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Leány ifjúsági válogatott
petrovics mátyás
leány ifi vb
1996-os leány válogatott