cover image
Egyéb

Vízilabda Expo: ismerjük meg a klubokat

2014. augusztus 22. 18:08

A budaörsi uszodában rendezik meg az I. Vízilabda Nyílt Napot és Expót szeptember 13-án.

Bár még tart a felnőtt Világkupa, és előttünk van az U18-as leány világbajnokság, valamint az U19-es férfi és női Európa-bajnokság, a klubszezon "vészesen" közeleg. Pontosabban nem vész ez, hanem örvendetes tény, elvégre férfi és női vonalon is az utóbbi évek legszínvonalasabb bajnoksága következik ősztől. Nagyszerű csapatok indulnak majd el az ob I.-ben, a klubok alaposan beleerősítettek - hazatértek a női és a férfiválogatott alapemberei is.

A Gergely István által megálmodott Vízilabda Nyílt Nap és Expo éppen a klubok középpontba helyezését tűzte ki célul, na meg a népszerűbbé tételét. Klubok nélkül ugyanis nincs válogatott sem. A csapatok már elkezdték a felkészülést, javában tartanak az edzések, és már edzőmeccseket is tartottak, pénteken például a Szeged együttese járt Budapesten, délelőtt a BVSC, este a Fradi ellen kétkapuztak.

Az Expo weboldala és Facebook-oldala folyamatosan tájékoztat a rendezvénnyel kapcsolatos új információkról, de játékokat is hirdet, zajlik még a szavazás, amely a kedvenc vízilabdacsapatra vonatkozik.

Most új sorozatot indítottak a közösségi oldalon: minden nap bemutatnak egy ob I.-es együttest. A lányokkal kezdték, méghozzá az első osztály újoncával, a Kaposvárral. A somogyi megyeszékhely Szeged, Eger és Szentes után a negyedik vidéki város lesz, amely férfi és női vonalon is képviselteti magát az ob I.-ben.

Az Expót tehát szeptember 13-án zajlik, addig minden klubot megismerünk virtuálisan, a helyszínen pedig élőben is, a Klubok utcájában.
 
S még valami: hogy mennyire jó ötlet az Expo, azt jól jelzi, hogy Almatyban, a kazahsztáni Világkupa egyik közös vacsoráján az amerikai küldöttség szóba hozta és megdicsérte a kezdeményezést.
Vízilabda hírek
vízilabda expo
expó
Budaörs
gergely istván