cover image
Egyéb
Utánpótlás

Reakciók az ifi-világbajnoki aranyérem után

2014. augusztus 10. 20:35

Csodás vasárnapot szereztek nekünk az U18-as válogatott tagjai, miután Isztambulban megnyerték a világbajnokságot. A főszereplők nyilatkozatai.

Horkai György, az utánpótlás válogatottak szövetségi kapitánya:

"Fantasztikus este volt, nagyon boldogok a srácok, és én is. Különösen azért, mert végre látják a fiúk, hogy a sok munkának megvan az eredménye, és azt, hogy a jövőben is ugyanez vezethet a sikerekhez. Azért nagyon meg kell dolgozni, és ők megdolgoztak. Igazi döntő volt, inkább nagy csata, mint szép játék. Nálunk volt egy fantasztikus kapusteljesítmény, de a spanyolok kapusa is jól védett. Lezárhattuk volna hamarabb is a meccset, de elismerem, hogy a végén ők is megnyerhették volna. 

Azt mondtam a srácoknak, lőjék nyugodtan az 5 métereseket, mert olyan nincs, hogy egy csapat háromszor 5 méteresekkel győz egymás után. Szerencsére higgadtak voltak. Azt gondolom, nagyképűség nélkül, hogy megérdemeltük a világbajnoki aranyérmet, mert végig jól játszottunk. A fiúk nagyon együtt vannak, veretlenek maradtak. Mondhatom, hogy meghaltak egymásért a vízben. Az egymás iránti szeretet és tisztelet átlendítette őket minden holtponton. Most ünnepelnek, nagyon fáradtak, de édes fáradtság ez. Engem is bedobtak a vízbe, nem számítottam rá, nem is készültem. Hétfőn megyünk haza, én pedig kedden már folytatom a munkát a 95-ös válogatottal, készülünk az Európa-bajnokságra."
 
Szatmári Kristóf:

"Nagyon-nagyon vártuk a mai meccset, mindenki nagyon akart nyerni, hiszen döntőben voltunk. Nehezen indultunk el támadásban, megvoltak a helyzetek, de nem nagyon tudtuk belőni az elején. 4-2-vel fordultunk, és a második félidőben nagyon felszívtuk magunkat, sikerült belőni a fórokat, és megfordítottuk az állást, 5-4-re. A vege lőttek még egy gólt, és így 5 méteres-párbaj lett a vége . Az elsőt megfogta Vogel Soma, és utána mi nem hibáztunk, így világbajnokok lettünk :)." 

Kiss Kristóf:

"Ez a meccs arról szólt, hogy ki mennyire akarja ezt az aranyat! Mi jobban akartuk, és meg is lett az eredménye! Nem akarok nagykepű lenni, de én az elejétől kezdve tudtam, hogy nyerünk, mert olyan munka állt emögött, ami más eredményt nem hozhatott! Gratulálok a Csapatnak! Harcosok voltunk ma, akik vérig küzdöttek!! Nem utolsósorban szeretném megköszönni az egész szurkolótábornak, aki kint volt, és akik otthonról szurkoltak! Ők is fontosak voltak!"
 
Pellei Frank:
"Életünk meccsén vagyunk túl! Soha nem voltam még ennyire boldog! Nagyon büszke vagyok a srácokra, egy pillanatra se adtuk fel, és a végén fel is hoztuk, sőt meg is fordítottuk a meccset, de a végén kaptunk egy nagy gólt. A legeslegvégén aztán higgadtabbak voltunk és megnyertük a meccset!" 


Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke:

"Amennyire tudtam, néztem a döntőt, de a végén szétesett az oldal, így a honlapról értesültem az eredményről. Tiszta szívből gratulálok a srácoknak és az edzőknek, már jeleztem feléjük a hódolatomat. Le a kalappal a csapat előtt, hogy azok után, hogy kétszer döntetlent játszott ezzel a spanyol válogatottal, helyén volt a szíve a játékosoknak. Azok a fiatal játékosok, akik veretlenül nyernek meg egy tornát, egész más önbizalommal ugranak vízbe a későbbi években. Nincs vége a nyárnak, még öt világesemény, két felnőtt Világkupa, két korosztályos Eb és egy vb még hátravan, bízom benne, hogy jönnek még szép eredmények."
 
A világbajnok csapat tagjai:

Kapusok:


Vogel Soma (1997, Ferencváros)
Molnár Benedek (1996, UVSE)

Mezőnyjátékosok:

Nagy Ádám (1998, UVSE)
Pellei Frank (1996, Szentes)
Kiss Kristóf (1996, Vasas)
Hornyák Olivér (1996, Eger)
Szatmári Kristóf (1997, UVSE)
Lovas Péter (1996, UVSE)
Manhercz Krisztián (1997, Szeged)
Tóth Kristóf (1996, UVSE)
Vogel Simon (1996, FTC)
Vadovics Viktor (1998, UVSE)
Csacsovszky Erik (1997, Honvéd)

A világbajnokság végeredménye:

1. Magyarország

2. Spanyolország
3. Oroszország
4. Szerbia
5. Montenegró
6. Törökország
7. Olaszország
8. Horvátország
9. Ausztrália
10. Kanada
11. USA
12. Japán
13. Brazília
14. Kazahsztán
15. Egyiptom
16. Argentína
17. Irán
18. Dél-Afrika
19. Új-Zéland
20. Peru
 
A torna legjobb játékosa (MVP):
Roger Tahull (Spanyolország)

A gólkirály (27 góllal):
Guilherme Gomez (Brazília)

Az All Star csapat: Vogel Soma (Magyarország, Daniil Merkulov (Oroszország), Atakan Destici (Törökország), Roger Tahull (Spanyolország), Manhercz Krisztián (Magyarország), Guilherme Gomez (Brazília), Ognjen Stojanovic (Szerbia)
Vízilabda hírek
Utánpótlás
u18-as válogatott
U18-as vb
horkai györgy
96-os válogatott
Fiú ifjúsági válogatott