cover image
Egyéb
Utánpótlás

U18: Döntetlen Spanyolország ellen

2014. augusztus 5. 12:58

Az U18-as válogatott negyedik mérkőzésén nagyot hajrázva őrizte meg veretlenségét.

Kedden az eddigi legkomolyabb kihívás várt a magyar U18-as fiú vízilabda-válogatottra, Spanyolország volt ugyanis az ellenfél a törökországi világbajnokságon. Az első negyedben kissé kapkodós volt mind a két együttes játéka, a mieink az ötödik percben szerezték meg a a találkozó első gólját, de még a szünet előtt egyenlített Spanyolország.
 
Szerencsés magyar találattal indult a második nyolc perc, egy távoli lövés pattant a blokkról az ibériai kapuba, de egy becsorgó labdával egyenlítettek a spanyolok. Horkai György csapata a félidőig két góllal terhelte meg az ellenfél hálóját, 4-2-ről várhattuk a folytatást.
 
A harmadik negyedben akadozott a magyar támadógépezet, közben a spanyolok háromszor is betaláltak, így az utolsó nyolc percet hátrányból kezdtük. Nagy csata jellemezte a negyedik etapot, majd alig több mint két perccel a vége előtt megtört a gólcsend: magyar kézről pattant a labda a magyar kapuba. Szatmári távoli bombájával szépítettünk, majd a legvégén emberelőnybe kerültünk és 5 másodperccel a dudaszó előtt, Lovas révén sikerült megszerezni az egyenlítő találatot, 6-6 lett a vége.
 
Így majd a gólarány fog dönteni arról, ki nyeri a csoportot: a spanyoloknak szerdán tízzel kellene verniük az USA-t, hogy beelőzzék a magyar együttest.
 
Horkai György értékelése:
 
„A sírból hoztunk vissza egy olyan mérkőzést, amit igazából korábban megnyerhettünk volna, csak 4-2-nél kihagytunk egy nagy lehetőséget. Sok volt a hiba, ezeken majdnem elment a meccs. Jogosnak érzem a döntetlent. A kapott gólokkal még nem volt akkora probléma, inkább lőtt gólból volt kevés. Ez volt az első komoly találkozónk, de azt hittem jobban fogunk játszani, mert eddig meccsről meccsre javult a teljesítményünk. Nagy csata volt végül és mutatja a csapatom erejét, hogy visszajöttünk kétgólos hátrányból – amihez kellett egy jó kapusteljesítmény is. Bízom a fiúkban, hozták eddig azt, amit elvárunk tőlük.”
 
Eredmény, U18-as világbajnokság, A csoport
 
Magyarország – Spanyolország 6-6 (1-1, 3-1, 0-3, 2-1)
Magyar gólszerzők: Lovas 2, Szatmari, Pellei, Manhercz, Vogel 1-1
 
További eredmények:
Új-Zéland-Kanada 6-9
Szerbia-Horvátország 11-9
Kazahsztán-Egyesült Államok 3-18
Vízilabda hírek
Utánpótlás
vízilabda
u18-as válogatott
horkai györgy