cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Merész András: Ez az érem erőt ad a következő évekhez

2014. július 26. 21:07

Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a sikeresen megvívott bronzcsata után elmondta, hogy vízilabdázói mindent beleadtak, ami egy játékostól kitelik egy torna utolsó napján.

„Nagy taktikai harc volt egy nagy csapat ellen, amelynek a döntőben lett volna a helye, de buta hibákat vétett. Én végig bíztam a csapatomban. Véletlenek nincsenek: ez az olasz egy hihetetlenül jó együttes, egy szépen összerakott társaság, talán ők a legidősebbek a mezőnyben. Idén jobbak is, mint az elmúlt években. Én egy pillanatra nem gondoltam, hogy 7-4-nél vége lett volna. Ennyit ér a háromgólos vezetés – mint ahogyan szerintem bármelyik sportágban. Jól ismerjük egymást, nem voltak nagy meglepetések, mindkét fél reakciói kiszámíthatóak voltak, tehát nagyrészt az egyéni tudás, a pillanat hevében elkövetett választások döntöttek.”
 
A kapitány a játékosok, a munkatársak, a családtagok és a szövetség mellett a magyar publikum segítségét is kiemelte:
 
„Hatalmas segítség volt a szurkolók támogatása. Minden egyes blokkot megünnepeltek, minden egyes védésünket, minden egyes mellé dobott labdát. Ez biztosan az olaszok dolgát is megnehezítette. Nekünk egy igazi vízilabdaünnep volt szurkolók ezrei előtt játszani napról-napra, egy felejthetetlen élmény a női játékosoknak. Ez az érem erőt ad a következő évekhez.”
 
Fabio Conti, az olasz válogatott szövetségi kapitánya:
 
„Budapesten, a magyarok ellen játszani olyan nekem, mintha a világ legjobb csapata ellen játszanánk. Most hasonlítanak az amerikai csapatra, telis tele erős játékosokkal. Nem egyszerű ellenük: megnehezíti a dolgot a stadion, a szurkolók és a játékvezetők. De elégedett vagyok a lányaimmal, mert csak erős csapat tud meccsben maradni az utolsó pillanatig. Szoros mérkőzésre számítottam, Magyarország ellen mindig az, mert ugyanazon a szinten vagyunk. Csak egy kicsi különbség volt, két büntető és két kiállítás. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a játékvezetők a magyarokat támogatták volna, de hibáztak. Mi nem használtuk ki jól az emberelőnyös lehetőségeinket. Idegesen játszottunk, lehettünk volna jobbak is, de ilyen atmoszféra mellett ez normális.”
Vízilabda hírek
Női válogatott
EB Budapest 2014
vízilabda
vízilabda eb
Merész András
női vízilabda válogatott