cover image
Egyéb

Szécsi Zoltán: A fiúk megnyerik az Eb-t

2014. július 25. 8:53

Szerdán tartották meg a nagyközönség előtt csak csütörtökön megnyílt Vodafone Aréna nyitó sajtótájékoztatóját. Ott beszélgettünk Szécsi Zoltánnal.

A háromszoros olimpiai bajnok kapus szerint férfiválogatottunk megnyeri az Európa-bajnokságot. Már csak azt fájlalja, hogy állandó uszoda nem lesz a belváros közepén.

Hogy tetszik a város közepén egy medence? 
Nagyon jól éreztem magam a vízben, már vártam, hogy mikor ugrunk be! Megmondom őszintén, ilyen impozáns környezetben még nem fürödtem: itt van a Duna nagyjából 20 méterre, épp csak a villamossíneken kell átmenni. Jó érzés itt a belvárosban csobbanni, bárcsak lenne itt egy fix uszoda! Borzasztóan tetszik, kár, hogy ez csak egy mézesmadzag, nem látom mögötte a mézes csuprot. Jó belekóstolni, de még jobb lenne itt felejteni ezt a kis komplexumot.

Milyennek találod a kapusaink Európa-bajnoki teljesítményét?
Teszik a dolgukat. Nagy Viktor miatt nem aggódom, a tavalyi világbajnokságon sem védett annyira jól az első két mérkőzésen, sőt ugyanúgy a Világligán sem. Mégis, mindkét fontosabb mérkőzés második felében fantasztikusan védett. A csapat kibírta, hogy az összecsapások elején úgy teljesített, ahogy, ő pedig szépen tudott egy felfutó ívet produkálni. Decker Attila pedig a szerb meccsen védett, de ez is az ő feladata: amíg Viktor idézőjelben elindul szépen lentről felfelé megmászni a hegyet, addig, amikor kell, ő hozza ezt a fantasztikus formát, amit Szerbia ellen láthattunk.

Mit változhatott a kapusok felkészülése mióta te visszavonultál a válogatottól?
Ezt Gergely Istvántól kellene megkérdezni, vagy még inkább Viktortól, mert Viktor már akkor is volt, amikor én válogatott voltam. Én Pistivel nem edzettem, csak együtt a vízben, de azt kell, hogy mondjam, már akkor is nagyon szerette a munkát. Sosem kellett neki szólni, hogy na, még egy kicsit tegyél rá, hiszen amikor azt mondták, hogy a négykilós medicin labdával kell taposni, akkor ő az ötkilóssal taposott. Úgyhogy, nem irigylem Viktort és Attilát, mert szerintem ezt a szellemiséget edzőként is továbbvitte a mindennapokban.

Itthon zajlik az Eb, nemsokára vége, mire számítasz? 
Fantasztikus érzés hazai közönség előtt játszani, csakis, kizárólag pozitív hatása van, bármi történik a vízben, mindig, mindenen átlendítenek, fel tudnak egy kicsit tölteni a nézők. Amikor az ember egy icipicit bizonytalan, át tudják lökni a holtponton. Ez szenzációs! Most hogy már a tetőfokára hágott az izgalom, úgy gondolom, a fiúk meg fogják nyerni az Eb-t!
 
A Vodafone Vízilabda Arénáról itt lehet bővebben olvasni, benne a nyitva tartásról és a részletekről.
Vízilabda hírek
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
szécsi zoltán