Megnyílt a Vodafone Vízilabda Aréna

2014. július 23. 15:04

Drávucz Rita, Alexandar Sostar, Kiss Gergely, Kósz Zoltán és Szécsi Zoltán világ-, Európa- és olimpiai bajnok vízilabdázók nyitották meg a Március 15-e téren felépült látványmedencét, a Vodafone Vízilabda Arénát.

"A bő egy hét alatt felépített, Vodafone Arénában a budapesti vízilabda Európa bajnokság utolsó négy napján 290 néző szurkolhat, nézheti közösen a meccseket és reményeink szerint ünnepelheti majd a hazai sikereket"- mondta Beck György, a Vodafone elnöke.

A csütörtök reggeltől vasárnap estig látogatható Vodafone Aréna hatalmas, 4x10 méteres, 300 ezer darab led izzóból álló kivetítőjét a Március 15. térről is jól lehet majd látni. Emelett a Vodafone illetékesei úgy döntöttek, hogy további két kisebb kivetítőt is kihelyeznek a medence oldalára, így nemcsak az Arénából, de a térről is figyelemmel lehet majd kísérni az Eb férfi- és női elődöntőit, a helyosztó mérkőzéseket és természetesen a döntőket is.

A bemutató meccseket a térről figyelők, a medence üvegfalán át, szinte a víz alól nézhetik majd, többek között a vasárnap a férfi-bronzmérkőzés és Eb-döntő előtt sorra kerülő Firsts meccset, ahol Steinmetz Ádám olimpiai bajnok, Tóth Frank Világkupa-győztes, valamint Jansik Szilárd és Lévai Márton a válogatott kerettagjai mérkőznek majd meg az őket kihívó amatőr vízilabdásokkal.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a megnyitón rendkívül sikeresnek minősítette a budapesti Eb-t, nagy örömmel üdvözölte a Vodafone Arénát, ahol a Margitsziget mellett nézők százai tekinthetik meg a hátralévő mérkőzéseket uszodai hangulatban.

Mint mondta, az Eb sikerét a vízi sportok nemzetközi szövetségeinek (FINA, LEN) vezetői is elismerték, sőt, Magyarországot a világ vizes sportjának középpontjának nevezték, hiszen a Margitszigeten zajló vízilabda Európa-bajnoksággal egy egészen különleges sorozat kezdődik: 2017-ben Budapesten lesz a junior úszó vb, majd 2021-ben a felnőtt vizes vb mellett a masters-világbajnokság is.

A szurkolói központban az M1-nek köszönhetően csütörtök reggeltől az Eb valamennyi hátralévő férfi- és női mérkőzését élőben lehet követni, így azokat is, amelyek nem kerülnek az M1 adásába, mondta Beck György. A csatorna az Eb utolsó négy napján a magyar érdekeltségű összecsapások előtt és után a Vodafone Aréna TeleSport színpadát kapcsolja majd, ahol olimpiai bajnok pólósok élőben, a medence partjáról elemzik a mérkőzéseket.

Az Arénába a belépés ingyenes, mindössze egy helyszíni regisztrációra lesz szükség. A magyar válogatottak mérkőzéseire a várható nagy érdeklődés és korlátozott befogadóképesség miatt célszerű legalább 30-40 perccel a mérkőzés kezdete előtt kilátogatni a Március 15. térre a Vodafone Vízilabda Arénához.
 
A Vodafone Vízilabda Aréna nyitva tartása:

Július 24., csütörtök: 10:00 -19:00
Július 25., péntek: 10:00 - 23:00
Július 26., szombat: 10:00 - 23:00
Július 27., vasárnap: 10:00 - 23:00

Galéria

A többi képért kattintson a képre!Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - Szegedi V. T&N SZTE

2016. okt. 30. 16:30

Arcok és pillanatok Biros Péter búcsúmeccséről (Fotó: Dobos Sándor)
Biros Péter búcsúmeccse (Fotók: Dobos Sándor)
E.ON ob 1.: BVSC-Zugló-ZF-Eger (Fotók: Fehér Anna)
E.ON ob 1: ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo 10-10 (Fotók: Fehér Kálmán)
BENU MK: Pannergy-Miskolci VLC-VasasPlaket (12-10, fotó: Fehér Kálmán)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok