cover image
Egyéb

Tizenöt tagú csapat a görög tornára

2013. június 25. 13:26

Benedek Tibor szövetségi kapitány a kedd délelőtti edzés után közölte azok névsorát, akik a hétvégi Szamartzidisz-kupán szerepelnek – tizenöten utazhatnak Görögországba

Először is, a névsor. Kapusok: Nagy Viktor, Lévai Márton. Mezőnyjátékosok: Hárai Balázs, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Vámos Márton, Szivós Márton, Varga Dénes, Salamon Ferenc, Török Béla, Bátori Bence, Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Tóth Márton.

Kiss T. József

Kiss T. József

Kommentként Benedek Tibor elmondta, Kis Gábornak a sérülése(i) ellenére muszáj a csapattal utaznia, mert „játékkal tud igazából formába lendülni. A sérülése, úgy fest, nem súlyosbodhat a mérkőzések alatt, azaz össze kell szorítania a fogait.

A szövetségi kapitány szerint fontos négy mérkőzés vár rájuk Hellászban, így „akikben lehetőséget látok, hogy bekerülhetnek a világbajnoki csapatba, azokat elviszem. Viszont mivel tizenöten megyünk, lehet cserélgetni, azaz nem kell mindenkinek a négy mérkőzést végigjátszania.

A kupaprogram kissé kemény a mi szempontunkból, ugyanis a többi résztvevővel ellentétben nekünk két nap kell két mérkőzést játszani, az első nap Montenegróval és Szerbiával, a második nap pedig Olaszországgal és Görögországgal.

Ez van, ehhez alkalmazkodunk. A két nap két különböző stílust igényel, pénteken a fizikum dominál majd, szombaton inkább az úszás. Engem most elsősorban a játékunk érdekel, ha esetleg utolsóként végeznénk, az sem zavarna, de persze szó sincs arról, hogy ne akarnánk minden meccsen győzni. A hangsúly most mégis azokon a feladatokon van, amelyeket az egyes mérkőzéseken kell végrehajtani csapatszinten, illetve egyénileg – most ezek a legfontosabbak.
Vízilabda hírek
Benedek Tibor
keret
Szamartzidisz kupa