cover image
Egyéb

Tóth László: Nekem nem meglepetés, hogy döntőzünk

2014. április 15. 14:00

A Hungerit-Szentes 3-0-s összesítéssel elbúcsúztatta a ZF-Egert a női bajnokság elődöntőjében. A vezetőedzőt kérdeztük, miért lett ennyire sima a párharc.

Bíztak a döntőben a szentesiek?
A klubnál már csak hivatalból is bíztak benne, a közvélemény már nem igazán…

Ehhez képest 3-0-val bemasíroztak a döntőbe.
Meglepetés okoztunk, de nekem nem volt meglepetés, hogy így alakult az elődöntő. Lassan kilenc hónapja dolgozom együtt a lányokkal, pontosan tudom, hogy mire képesek. Az utolsó egri meccsen hat gólt kaptunk, ez igazolja azt, hogy nem gondoltam mellé. A bajnok játszott a negyedik helyezettel, és mi kerültünk ki győztesen, ez mindent elárul.

Mi döntött az Eger és a Szentes között?
Úgy érzem, hogy az első meccs második negyede után fejben és játékban is olyan határozottságot mutattunk, ami jó alapot adott a későbbiekre. Az utolsó két negyedben nagyon jól ment, és ha a döntőben is így lesz, bármi lehet. Pedig most aztán tényleg mindenki azt mondja, eldőlt a bajnokság.

Gondolom, vannak kivételek.
Mi nem zártuk le a bajnokságot, és biztos vagyok benne, hogy a lányok sem. Az esélyesség terhe nem nyom bennünket, pszichikai akadály nem lesz előttünk, és megvannak a képességeink is ahhoz, hogy a sok ezüst után szerezzen a klub egy aranyat.

Ki viszi előre a vízben a csapatot? Ki a legnagyobb vezér?
Tényleg közhely, de 14 vezérünk van. Még azok a játékosok is, akik a kispadon ülnek, és nem játszanak, csak a pozitív energiát sugározzák a többiek felé. Gémes Alexát tudom példaként említeni: az első meccsen nem lőtt gólt, a másodikon ő lőtte a győztes találatot. Kövér-Kiss Réka az első meccsen 5-ször volt eredményes, a másodikon kihagyott egy ötméterest, és kicsit visszafogottabb volt. Mindig más hozza magát és az extrát, a lányok kiegészítik egymást, és ez nagy önbizalommal tölt el. Ha a képességeink és a motivációnk egy napon együtt kidomborodik, akkor bármi lehet.

Az, hogy a csapat elindult a nemzetközi kupában, a bajnokság mostani szakaszában jelentett valamit?
Igazából azt tudatosította az a pár mérkőzés, hogy a nemzetközi mezőnyhöz képest nagyon nagy a lemaradásunk, amit egy-két hónap edzéssel sem lehet pótolni, viszont kiderült, hogy a magyar élcsapatok között lényegében semmi különbség nincs. Vagy ha van is, nem olyan nagy, amit lelkesedéssel, odafigyeléssel ne lehetne kiküszöbölni, ahogy a mellékelt ábra is mutatja. A jó nemzetközi kupaszerepléshez erősebb keret és hosszabb, alaposabb felkészülés szükséges. Ha a klubvezetés erre nyitott, akkor ezt is meg lehet oldani.
Vízilabda hírek
szentes
hungerit-szentes
tóth lászló