cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Manchester tárt karokkal várta a magyar lányokat

2013. június 14. 12:47

A női Universiade-válogatott Angliában edzőtáborozott június első hetében. A kapitány szerint hasznos volt a szigetországi túra.

Női és férfi együttesünk is az Universiadéra készül, melyet július 6-17. között rendeznek az oroszországi Kazanyban. Mivel az ellenfelek is egyetemi és főiskolai diákokkal vágnak neki a viadalnak, így nehéz előzetes erősorrendet felállítani. Ennek ellenére a magyar lányok szeretnének a legjobb négybe kerülni, és a cél elérésében sokat jelenthet a manchesteri felkészülés.

kelemen.jpg"Az angolok még a tavasz folyamán kértek minket, hogy menjünk ki hozzájuk. A felnőtt válogatott azonban bejutott a Világliga Final Fourba, így mi utaztunk és ez nekünk nagyon jó beugró volt. Ugyan nem kimondottan az Universiade-válogatott kapta a meghívást, de úgy gondoltuk, hogy hasznos a csapatépítés és felkészülés szempontjából. Együtt edzettünk a világbajnokságra készülő angol válogatottal, Bolonyai Flórával és Kisteleki Dórával kiegészülve" - foglalta össze Kelemen Attila, mi is volt a túra célja.

Az edző hozzátette, napi két edzést vezényelt a pólósoknak az egyórás szárazföldi tréning mellett, és több kérdésre is választ kapott a folytatással kapcsolatban. "Jobban megismertem a válogatott játékosait, úgyhogy felkészülésnek mindenképpen megfelelt. Sok csapatból tevődünk össze, így vannak, akiket keveset láttam, de a többieket is össze kell szoktatni, össze kell csiszolódnunk, ez nagyon fontos."

Kisteleki és Bolonyai csatlakozásával kapcsolatban a bajnok Eger vezetőedzője elmondta, könnyen ment az alkalmazkodás, hiszen nincsenek nagy különbségek a válogatottak játékfelfogását illetően: "Az Universiade és az A-válogatott, valamint a juniorok is, most már úgy készülnek, hogy minden egyes csapat azonos taktikát gyakorol. Tehát bárki ide, vagy oda kerül, nincs gond a taktika megismerésével, mert automatikusan be tud kapcsolódni a munkába. Ezzel leegyszerűsítettük az átjárhatóságot, és a játékosoknak is megkönnyíti a helyzetét, hiszen nem ismeretlenbe csöppennek bele. Ők azért maradtak itthon, hogy az emlékezetüket egy kicsit felfrissítsük."

Mivel az Universiadéig már csak három hét van hátra, így feszített a válogatott menetrendje, és hamarosan az is kiderül, kik utazhatnak Kazanyba.

"Közösen készülünk az A-válogatottal, mint előtte is, 22-éig Budapesten folytatjuk a felkészülést, rengeteg erőnléti illetve technikai és taktikai gyakorlatot végzünk. Merész András úgy gondolta, megfelel a közös tréning mindkét csapatnak, majd utána külön válnak útjaink. Jövő hét végére pedig már kerethirdetést tervezek."

És ami a világversenyt illeti, Kelemen tudja, hogy minden meccsen küzdeni kell, hiszen csak a helyszínen derül majd ki, mennyire erősek a riválisok: "Nehéz csoportba kerültünk. Mindenki szeretne lehetőségeihez mérten jól szerepelni, mint ahogy mi is. Szeretnénk négybe kerülni. Nem ismerjük sem az ausztrál, sem az amerikai főiskolás csapatokat, de a felnőtteket igen. Ott térképezzük majd fel őket, de ismerve a két ország második vonalát, akár 2-3 csapatra valót is ki tudnának állítani."
Vízilabda hírek
Női válogatott
kelemen attila
universiade
női