cover image
Szövetség

Felavatták a megújult ceglédi uszodát

2014. március 18. 21:57

A szolnoki után a második TAO-támogatással felépült létesítményt adták át a vízilabda szolgálatára (is). Cegléden 600 millió forintos beruházással nyitottak új fejezetet.

Igazi ünnep volt Cegléden kedden késő délután, hiszen a 1933-ban átadott helyi uszoda hivatalos felavatását köszöntötték a helyiek, több ezren. A miniszterelnök mellett ott volt az eseményen Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Lázár János államtitkár, Földi László polgármester, és cseppet sem utolsó sorban Jansik Szilárd és Jansik Dávid, a férfiválogatott bő keretének két ceglédi illetőségű tagja. Czigány Dóra csak azért nem volt ott az eseményen, mert Budapesten, a Nyéki Imre Uszodában játszott a válogatottal az olaszok ellen (méghozzá jól, győztünk, 15-12-re).

Orbán Viktor mondott köszöntőt, leszögezte, hogy a kormány stratégiai ágazatként tekint a sportra (az elmúlt három évben 185 milliárd forintot szántak rá), és ha már vizes sportok: a cél az, hogy minden járásban legyen legalább egy uszoda. A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy az unió 28 tagállamából a négy legkevesebbet sportoló ország közé tartozik Magyarország, ez pedig nincs így jól. A beruházások segítenek abban, hogy ez a helyzet megváltozzon.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Beck György, a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke, a ceglédi vízilabdázás és a beruházás egyik motorja. A waterpolo.hu-nak így nyilatkozott a keddi avatás kapcsán:

„Nagyon örülünk neki, hogy a TAO-támogatási rendszernek köszönhetően a ceglédi uszoda lehetett a második megújuló vizes létesítmény. Az uszoda 1933-ban épült, az utóbbi évtizedekben már nagyon lerobbant, és ez a helyzet nem segítette a helyi vízilabda fejlődését. Az uszoda megfelel az elvárásoknak, úgy készült el, ahogy terveztük. 200 millió forintot a város, 400 millió forintot pedig vállalkozók gyűjtöttek össze a társasági adó-felajánlásaik segítségével.

Az elmúlt három hétben már játszottak mérkőzéseket az uszodában, összesen tíz találkozót, ezeken nyolc ceglédi siker született. A hosszú távú elképzelésünk az, hogy a létesítménynek köszönhetően a városban tartsuk a tehetséges fiatalokat. A klub utánpótlás-csapatainak menedzselésére állapodtunk meg Székely Bulcsúval, ehhez az együttműködéshez nagy reményekkel tekintünk. Még egy pozitívumot mindenképpen érdemes az új uszodával kapcsolatban megemlítenem: már most 280 bérletet sikerült értékesítenünk”-
foglalta össze Beck György.

A ceglédi uszoda felújításának (a bokrétaünnepről készült korábbi képeink itt érhetőek el) egyébként lesz egy második üteme is, annak a pályázatnak a jóváhagyása még folyamatban van. A második szakasz során elkészül egy új edzőterem és egy sportolói szállás is.
Szövetségi hírek
cegléd
ceglédi uszoda
beck györgy
TAO