Fegyelmi eljárás is lehet a Vasas beadványából

2014. március 04. 16:31

Abban az esetben, ha a Sportági Egyeztető Bizottság tagjai így döntenek.

A Lactiv-Vasas vezetősége levelet írt a Magyar Vízilabda Szövetségnek, amelyben kéri a szombati Debreceni VSE - Lactiv-Vasas mérkőzésen történtek kivizsgálását.

A mérkőzésen Takács Bálint és Steinmetz Ádám is súlyos sérülést szenvedett. Takács szeme alatt három öltéssel kellett összevarrni a bőrt, míg az olimpiai bajnoknak eltört a szemüreg-csontja, és agyrázkódást is szenvedett.

Steinmetz a Nemzeti Sportban arról beszélt, kettős látása volt, egy hétig nem mehet vízbe. Szándékosnak ítélte meg, amikor a Debrecen játékosa, Vindisch Ferenc megütötte. A debreceniek pólósa, aki korábban a Vasasban játszott, másként látja: azért üthette meg Steinmetzet, mert úszásnemet váltott a vízben.

Megkerestük Boros Tamást, a Sportági Egyeztető Bizottság vezetőjét.

„Vélhetően fegyelmi eljárást fogunk kezdeményezni. A levelet és a videófelvételt megkaptam és továbbítottam a bizottság tagjaihoz, én magam még nem néztem meg. Ők alkotnak majd egy véleményt, és ennek megfelelően járok, járunk majd el. A Versenybírói Bizottság eldöntheti, hogy automatikus eltiltás történjen brutalitás miatt, vagy fegyelmi eljárás induljon. Egy-két nap múlva várható, hogy határozat szülessen. Sok függ attól is, mennyire súlyosak Steinmetz Ádám sérülései. A tisztánlátás kedvéért én annak vagyok a híve, hogy hallgattasson meg mindegyik fél és érintett, erre a fegyelmi eljárás keretében van lehetőség” – mondta Boros Tamás.

A Sportági Egyeztető Bizottság tagja a Játékvezetői Bizottság, a Versenybírói Bizottság és az Ellenőri Bizottság elnöke. A fegyelmi eljárás után – egy esetleges fellebbezést követően – a másodfokú bizottság dönthet a kérdésben.

Annak eldöntése, hogy a játékvezetők hibáztak-e vagy sem, a Játékvezetői Bizottság feladata, ők hozhatnak szankciókat is a mérkőzésen közreműködőkkel szemben.Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - Szegedi V. T&N SZTE

2016. okt. 30. 16:30

Arcok és pillanatok Biros Péter búcsúmeccséről (Fotó: Dobos Sándor)
Biros Péter búcsúmeccse (Fotók: Dobos Sándor)
E.ON ob 1.: BVSC-Zugló-ZF-Eger (Fotók: Fehér Anna)
E.ON ob 1: ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo 10-10 (Fotók: Fehér Kálmán)
BENU MK: Pannergy-Miskolci VLC-VasasPlaket (12-10, fotó: Fehér Kálmán)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok