cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Világliga, 1. nap: történelmet írtak a japánok

2013. június 11. 20:56

Japán még sohasem győzött európai élcsapat ellen, most, ha büntetőkkel is, de felülkerekedett Montenegrón a cseljabinszki Szuperdöntő nyitónapján.

Az A-csoport két mérkőzése igencsak mozgalmasra sikeredett: mindkét találkozón az esélytelenebbnek tartott együttes nyert büntetőkkel a két európai nagyágyú ellen – és ebbe sajnos mi is beleestünk. Persze, egy amerikaiak elleni szétlövéses vereség még mindig a kezelhetőbb kategória – Montenegróban azért egy darabig nyilván élcek céltáblája lesz a Japántól vereséget szenvedő együttes.

chern-yap.jpgLeginkább azért, mert oké, el lehet indítani egy meccset 0-3-mal és 2-5-tel, az igazán durva azonban az, hogy Brguljanék végül normális mederbe terelték a meccset, hiszen a harmadik rész közepén már 8-5-re vezettek egy hatos rohammal, ám innen is eltudták bukni a találkozót végül. Hiába vezettek 10-8-ra a negyedikben, az utolsó két gólt a japcsik lőtték, sőt, még egy fórjuk is volt a legvégén. A magyar meccs visszatekintésében már írtunk az ötméteres-párbajt övező – és a mi találkozónk kezdését is befolyásoló – diszkrét őrületről, a lényeg, hogy a japánok megérdemelt sikert arattak, ha túlórában is.

A B-csoportban nyugodt vizeken vitorláztak az európaiak. A szerbek simán elintézték a kínaiakat, 12-2-ről lett 13-5 a meccs – egyébként a Zvezdával BL-t nyert két kulcsemberük, Dusko Pijetlovics és Andrija Prlajnovics nincs itt, pihennek. A nap záróakkordjaként pedig az oroszok intézték el a brazilokat, hasonló könnyeddséggel, itt úgy lett 13-7 a vége, hogy a negyedik elején már 12-4-re vezettek a ma hajnalban ideérő, csaknem két napot repülőn töltő vetélytárs ellen.

Eredmények

A-csoport
Montenegró–Japán 10-10, büntetőkkel: 5-6
Egyesült Államok–Magyarország 9-9, büntetőkkel: 6-5.

B-csoport
Szerbia–Kína 13-5
Oroszország–Brazília 13-7

A szerdai program (magyar idő szerint):
10.00 Egyesült Államok–Japán
11.45 Montenegró–MAGYARORSZÁG – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS HONLAPUNKON!
13.30 Brazília–Kína
15.15 Szerbia–Oroszország
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
montenegró
japán
világliga