cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: „Ennél sokkal jobb lesz a játékunk”

2013. június 11. 15:42

Benedek Tiborra rázuhant három orosz tévériporter-kisasszony, akik a vízilabda keménységéről faggatták kameráik előtt – utána viszont készséggel beszélt a mérkőzésről.

Lássuk meg a pozitívumot: kijöttünk a gödörből...
Látványos mérkőzés volt, nagy mélyponttal, nagy felíveléssel, ezekből kell nekünk nagyon sokat tanulni. A játékunk még nagyon az elején van, de a mai meccs leginkább azon múlt, hogy rengeteg lövést hibáztunk. Ha a pozitív oldalát nézem, akkor azt mondhatom: pánik nélkül, nyugodtan sikerült felállunk háromgólos hátrányból – ez pedig egyértelműen a céljaink felé vezet minket.

Mit jelent az, hogy nagyon az elején járunk – ahhoz képest, amit vártál egy ilyen első meccsen?
Lassabban indultunk játékritmusban, a végére viszont felgyorsultunk; amikor égett a ház, rengeteg lefordulásunk volt, és ezek egy részét be is lőttük, egy részét pedig kihagytuk. A lényeg: a meccsen rögtön a kezdés után gyorsabban kell játszanunk. Túlságosan felvettük az ellenfél tempóját az elején, sikerült nekik lelassítani bennünket.

Szokatlanul sok volt a kapott gól az eddigiekhez képest.
Nálunk ugyebár az az alap, hogy nem akarunk sok gólt kapni, a védekezés az elsődleges, a góllövés azután jön. Ez ma nem jött össze, a zónánk kicsit lassabban működött, amit a fáradtság rovására írok az utazás miatt – persze, ellenfelünk is utazott, de én magunkat látom, és most egyértelmű volt, nem mozogtunk úgy védekezésben, ahogy szoktunk. Lefordulásból is több kell, most ennyi sikerült – viszont éppen azért, mert még nem vagyunk a legtökéletesebb állapotban, várható, hogy ennél sokkal jobb lesz a játékunk.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Amerika
világliga
nyilatkozat
tibor
benedek