cover image
Női
Felnőtt Válogatott

Bíró Attila: „Rendkívül tudatosan játszottunk”

2023. június 24. 0:09

A görögök elleni nem mindennapi, 20-13-as győzelmet követően Bíró Attila a csapat mentális erejét emelte ki, Keszthelyi Rita viszont arról beszélt, hogy védekezésben még precízebbnek kell lennünk a Los Angeles-i Világliga Szuperdöntő következő két napján.

Bíró Attila szövetségi kapitány 
„Úgy nézett ki, hogy ez egy könnyű meccs volt, holott egyáltalán nem volt az. Annak köszönhetően nyertünk végül is simán, hogy egészen fantasztikusan játszottunk rögtön a mérkőzés elejétől. Az első félidőben a védelem is remekül működött, támadásban pedig csaknem mindenki betalált, azaz nagyon komoly csapatmunkát végeztek a lányok. Elégedett vagyok, mert rendkívül tudatosan játszottunk. Látszik, hogy az utolsó másfél évben nagyon sokat dolgoztunk a mentális részen, ma is látszott, kifejezetten erősek vagyunk ezen a téren. Az ilyen téthelyzetekben szinte csak az számít, ki az igazán rendíthetetlen fejben – mi ma azok voltunk, és remélem, a következő két napban is hasonlóan erősek leszünk.” 

Keszthelyi Rita, a mérkőzés MVP-je 
„Nagyon boldog vagyok, hogy húsz gólt szereztünk, de annak még jobban örülök, hogy a védekezés remekül ment, és Alda szenzációsan védett. Természetesen bőven van még miben javulni, holnap pedig egy teljesen más mérkőzés következik az amerikaiak ellen. Az elődöntőben még ennél is jobban kell játszani, azt például nem engedhetjük meg, hogy tizenhárom gólt kapunk. Sokkal precízebbnek kell lennünk védekezésben. Persze az is benne van, hogy egy meccs így alakul, mint a mai, amikor csak úgy jönnek a gólok egymás után – megesik az ilyen, szerintem ezzel ma együtt tudunk élni.” 

Alexia Kammenou, görög szövetségi kapitány 
„Húsz gólt kapni – nem, ez nem fordulhat elő, ilyen nincs. Nem fogom a játékosokat szapulni, mert ha nem úgy játszanak, ahogy szeretném, az egyedül az én felelősségem. Tudom, hogy még sok az edzés, de a fáradtság ennek ellenére nem lehet magyarázat. És el lehet veszíteni egy mérkőzést, de nem ilyen védekezéssel. Ebből tanulnunk kell, mert ez még egyszer nem fordulhat elő.”
 

Női válogatott