cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: íme, a hevesi hősök - avagy Dunaújváros-Eger finálé következik!

2023. május 10. 20:15

Sike József csapata Czigány Dóra és Szilágyi Dorottya vezérletével 15-11-re nyert az FTC ellen a Népligetben, így a bajnoki címért harcolhat a Dunaújvárossal.

„Nekünk arra kell mindenképpen felkészülni, hogy ne fogyjunk el fizikálisan. Nem attól fogytunk el fizikálisan, mert valami el lett szúrva a felkészülés során, hanem bizonyos helyeken figyelmetlenek voltunk. Kaptunk 16 darab emberhátrányt, ami azt jelenti, hogy 16-szor kellett plusz extrát hozzátenni" - fogalmazott a mindent eldöntő csata előtt Gerendás György, az FTC vezetőedzője.
 
Egri kollégája. Sike József optimistán formálta szavait: „Nem szeretnénk a vicc szerinti kockafejű gyerek lenni a meccs után. A dicséret mindig nagyon jól esik az embernek, de amikor a vereség után kapjuk, az már régen rossz. Holnap, a mindent eldöntő mérkőzés után nem akarunk szimpatikus, aranyos vesztesek lenni. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a Dunaújváros mellett ott legyünk abban a döntőben, amiben már régen bent kéne lennünk."
 
egeridorka.jpg Nos, amit a mérkőzésen első felében láthattunk a Népligetben, arra szinte bizonyos, nem sokan számítottak - ha számított rá valaki egyáltalán. A házigazda támadójátéka egyértelműen alulmúlta önmagát, avagy a hevesiek védekezésével szemben nem volt ellenszer, Kiss Alexandra védte, amit védenie kellett. Bezzeg átellenben nem volt pardon: Parkes Rebecca centerben megállíthatatlan volt, Szilágyi Dorottya parádézott (tripla, 0-3), majd felnőtt mellé Czigány Dóra is, így közöttük 4-3-as gólmegoszlásban a 11. percben 0-7 állt a táblán!
 
Az FTC igyekezett zárkózni, Dömsödi Dalma és Gurisatti Gréta állt csapata élére, 8-5-ig fel is jött a Magyar Kupa győztese. Sőt megvolt az esélye a még szorosabb meccshez is, hiszen Szilágyi Dorottya kipontozódott, két gól is volt a különbség (8-10), de Kiss Alexandra büntetőt védett, Kékesi Borbála kritikus pillanatban talált be. A prímet mindazonáltal Czigány Dóra vitte, aki felvállalta a vezérszerepet, és győzelemre vezette csapatát. A sok kipontozódás igazolta, őrületes küzdelem zajlott a vízben, amelyben a jól kezdő egriekre fejzárkózott az FTC, de a kritikus lélektani pillanatokban parádéztak a hevesiek, így az egyik fél második győzelméig tartó párharcot 2-1-re megnyerték.  
 
Azaz Dunaújváros-Eger finálé kezdődhet szombaton, míg az FTC és az UVSE a bronzért küzdhet.  

Gerendás György: – Míg az Eger négy negyeden át felszabadultan játszott, mi nagyon görcsösen kezdtünk. Hiába küzdöttünk, harcoltunk a nagyszünet után, ekkora előnyt nem szabad adni egy ilyen szintű riválisnak.

Sike József: – Úgy ugrottunk vízbe, hogy elhittük, lehet keresnivalónk a Népligetben, és éltünk is a lehetőséggel. Figyeltünk rá, hogy távolról ne kapjunk könnyű gólokat, a védekezésünkkel sikerült elbizonytalanítanunk a Fradit.
 
egrikapus.jpg E.ON Női OB I
 
Elődöntő, 3. mérkőzés
 
FTC-Telekom - Tigra-ZF-Eger 11-15 (0-4, 3-4, 4-2, 4-5)
Gólszerzők: Gurisatti 5, Simon-Illés 3, Tóth-Csabai, Máté, Petik, ill. Czigány 7, Szilágyi D. 5, Kékesi 2, Szilágyi Sz.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1, az Eger javára
Vízilabda hírek