cover image
Egyéb

Női Euro Kupa: jön a második felvonás - az FTC vagy az UVSE nyeri a trófeát?

2023. március 28. 20:12

A finálé első meccsét 9-8-ra Gerendás György csapata nyerte meg a Hajós-uszodában, szerdán 20 órától következik a második ütközet, ezúttal a Népligetben. A meccsre minden jegy elkelt, az M4 Sport élőben közvetíti a partit.

Kezdjük az egyik legfontosabbal: a ferencvárosi vezetők tájékoztatása szerint a szerdai, népligeti partira minden jegy elkelt, tehát akinek nincs belépője az Euro Kupa döntőjének második felvonására, ne menjen az uszodához, nem tudják beengedni. Számukra erősen javasolt az M4 Sport élő közvetítése, merthogy a csatorna közvetíti ezt a találkozót is!
 
Hogy miért nem vitte a mérkőzését az FTC a Komjádi-uszodába, érthető, hiszen a Népliget a csapat otthona, az ellenfelek nem szeretik, ez pedig előny - mondjuk akkora, minthogy az UVSE a Hajósban játszik.
 
Az emlékezetes szombati első, „döntetlenszagú" összecsapását a zöld-fehérek 9-8-ra nyerték meg. Avagy a szezon 9-5, 10-8, 13-6, 9-7-es szériája után közelebb került az UVSE. Nem véletlenül fogalmazott úgy a sportnapilap hasábjain Gurisatti Gréta úgy, hogy „Nagy különbség volt a múlt heti, egymás elleni bajnokinkhoz képest, hogy az ellenfél első három-négy lövése a kezeken megpattanva a kapuban kötött ki. Kis szerencsével ismét nagyobb különbséget alakíthattunk volna ki a mérkőzés elején. Mindkét oldalon voltak ugyanilyen helyzetek, a kapufáról többször is a gólvonalra pattant a labda, ezúttal mi jöttünk ki belőle jobban. A félidőben azt néztem az eredményjelzőn, hogy jóval több emberelőnyt harcolt ki az UVSE, a visszavágóra ki kell találnunk valamit, hogy mi is megkapjuk a fórokat, több bemozgásra és akcióra lesz szükségünk. A mérkőzés második felére feljavultunk ebben a tekintetben, ugyanakkor nem választottunk jó megoldásokat, és itt magamra is gondolok. Örülök, az utolsó fór bement, elsőre ugyan ellőttem a labdát, pedig láttam, hogy Dömsödi Dalma üresen maradt, de másodikra már egyértelmű volt, hogy feladom neki. Ennyin múlt, hogy az első meccs után mi örülhettünk. Az UVSE nagyon jól játszott, míg mi annyira nem voltunk jók a saját képességeinkhez mérten. A visszavágón nem az első negyedben kell eldönteni a párharcot, nem szabad kapkodnunk, a negyedik negyed végéig oda kell figyelnünk."
 
uvsefradiketteskeegy.jpg Az UVSE csapatkapitánya, Szücs Gabriella szentül hiszi (miként Benczur Márton vezetőedzővel kezdve mindenki a csapatból), hogy fordít a bajnok: „Az egymás ellen játszott mérkőzéseink közül egyértelműen ez volt a legjobb. Már az elejétől kezdve pontosabban játszottunk, mint eddig bármikor, jó volt az iram, megvoltak a helyzeteink, de még így is maradt bennünk tartalék. Sokkal több blokkunk volt, jobban működött a védekezésünk emberhátrányban és azonos létszámban is. Fórban pedig nem volt nehéz überelni a múlt heti játékunkat, mert akkor az a nullához volt közel, de most az is működött. Bizakodó vagyok a visszavágó előtt, semmi sem dőlt még el, egy gól az nem gól az ilyen párharcban. Tovább kell vinnünk ezt a lendületet, és egytől egyig mindenkinek el kell hinnie, hogy még ennél is több van bennünk. Képesek vagyunk rá, hogy megverjük a Fradit!"
 
A várhatóan ismét fontos szerepet kapó, műtétje után meccsről meccsre minden bizonnyal jobb állapotban lévő Rybanska Natasa ennyit tett hozzá: „Még több kell tőlünk - és ez megvan! Én is szeretném bizonyítani, hogy van bennem erő, a motivációm nagy, az első mérkőzést háromszor is le tudtam volna játszani."
jegyelkezlt.jpg Női Euro Kupa, döntő, 2. mérkőzés
Szerda
FTC-Telekom - UVSE, Népliget, 20:00 - tv: M4 Sport
 

Vízilabda hírek
női euro kupa