cover image
Szövetség

A racionalizálás éve volt az idei

2013. december 21. 14:24

A szövetség elnöke az Inforádiónak adott évértékelő interjút a héten.

Kemény Dénes azt mondta, elsősorban a kiadások jelentős csökkentésével sikerült javítani idén a Magyar Vízilabda Szövetség anyagi helyzetén. Azt is hozzátette, még nem tudja, mit jelent elégedettnek lenni elnökként, azt sokkal könnyebb volt szövetségi kapitányként megállapítania, hiszen akkor az eredmények világosan megmutatkoztak.

Emellett persze ha a siker fő jellemzője az, hogy a válogatottak jól szerepelnek-e vagy sem, akkor a 2013-as év alapján megvan az okunk az elégedettségre, mondta. 

"Tíz világversenyen indultak a válogatottak különböző korosztályokban (junior, ifi és főiskolai világbajnokságok) valamint a felnőtt csapat 2-2 világversenyen, ezeken öt érmet szereztek, köztük aranyakat, ezért biztos, hogy sok mindenki irigyel minket".

Kemény Dénes elmondta, sok olyan apró vagy nagyobb változtatást sikerült a szövetségben elvégezni, amely a szakmai munka javításán túl a szövetség büdzséjét is alaposan javította. Sajnos, a nagy cégek a válság következtében átalakították a támogatási rendszerüket, így kevesebb összeg érkezik a sportba. Ezért volt fontos, hogy a kiadások csökkentése megtörténjen. Ez olykor fájdalmakkal járt, olykor viszont - amikor a kifizetések mellett nem állt tényleges tevékenység - szükséges lépésként jelentkezett.

Az interjú rövid változata itt meghallgatható.
Szövetségi hírek
kemény dénes
MVLSZ
2013