cover image
Egyéb

Honvéd: új névadó, új játékosok

2022. szeptember 13. 15:17

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a férfi vízilabda-csapatunk, amely 11 év szünetet követően ismét kilép az európai kupaporondra, méghozzá új néven: Endo Plus Service - Honvédként!


+++A Budapest Honvéd sajtóközleménye+++
 
bhsemaok.jpg Az elmúlt idény és a nyár is sikerekkel telt - remélhetőleg a most induló szezon még sikeresebb lesz!

Az előző szezonban az E.ON Férfi OB1 ötödik helyén zárt a csapatunk, majd azok után, hogy a rangos utánpótlás-sorozatot, a Komjádi-kupa aranyérmét megszereztük, a nyáron kapusunk, Csite Loránd személyében főszereplőt adtunk az ifjúsági világbajnokságot nyerő korosztályos válogatottnak is. Mindeközben csatlakozott a vízilabda-szakosztályhoz (is) az Endo-Plus-Service Kft., amely pólósainkat névadó főtámogatóként, és kiemelkedő színvonalú egészségügyi háttér biztosításával is segíti.

A 2022-2023-as évadban a katonasportolók, így az olimpiai- világ- és Európa-bajnok Hosnyánszky Norbert, illetve vb-aranyérmes Decker Attila fémjelezte csapatunk ismét kilép a nemzetközi kupaporondra: a sorozat a mieinknek október közepén Szlovéniában kezdődik. Az Eurokupa első köréből az első négy helyezett jut tovább a második körbe, ahol csatlakoznak a Bajnokok Ligája-selejtezőből kiesett egyesületek. A második kör nyolc darab négycsapatos csoportjából az első helyezettek, illetve a négy legjobb második léphet a nyolcaddöntőbe, amely mezőnye a BL harmadik selejtezőkörének kiesőivel lesz teljes. A nyolcad-, negyed- és elődöntő, illetve a finálé oda-visszavágós rendszerben zajlik.
A hazai bajnokság október elején, a Magyar Kupa novemberben kezdődik majd.
 
VÉLEMÉNYEK
Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke:
„Az ismerkedésünk labdarúgó-mérkőzésen született, és gyorsan kiderült, hogy a közös szenvedélyeink egyike a Honvéd-függőség, a klub szeretete. Közös nevezőnk továbbá, hogy Attila általánosságban is szereti a sportot, különösen a kosár- és vízilabdát. Segíti is a sportolókat, sőt, a sport szolgálatába állította a mindennapi tevékenységét.
Sportsikerekben gazdag idénynek nézünk elébe: a Honvéd ismét az élmezőnyben harcolhat. Megvan a rutin, a lendület, akarat és elszántság, amely biztosíthatja, hogy bármely ellenfelünknek megnehezítsük a dolgát. Persze felfelé nézünk: aki utolsó szeretne lenni, annak engedjük meg... - inkább azért küzdjünk, hogy az éremre és döntőre vágyók életét nehezítsük meg, akár úgy, hogy elvegyük a helyüket a dobogón vagy a fináléban! Nagyon örülök annak, hogy ismét kiléphetünk a nemzetközi színtérre, ami rendkívüli büszkeség. Szurkolok a szakvezetőségnek és a csapatnak: mindenben támogatunk titeket, és sok sikert!"
 
dr. Steinmetz Barnabás, a Budapesti Honvéd Sportegyesület vízilabda-szakosztályának vezetője:
„Rendhagyó szezon előtt állunk, hiszen sok-sok év után ismét több fronton és névadó főszponzor támogatásával szállhatunk versenybe. Óriási dolognak gondolom, ha valaki a mai világban a saját profitjából áldoz a sportra, illetve azt is, hogy olyan egészségügyi szolgáltatásokhoz juthatnak hozzá a sportolóink, amilyenhez nem sokan, ez versenyelőnyt jelenthet. Több mint egy évtized után ismét nemzetközi kupában szerepelhetünk: az Eurokupa első körében minőségi ellenfelekkel kerültünk össze, ám én bízom a keretünkben. Az elmúlt időkben kissé elfeledett, ezáltal sötét lónak minősülő csapatunkkal határozott antrénk lehet... A közelmúltban fokozatosan lépegettünk előre a bajnoki hatodik és ötödik hellyel, ám evés közben jön meg az étvágy: reméljük, az előttünk álló idényben még előrébb léphetünk, amihez minden adottságunk megvan."
 
Szivós Márton, az Endo-Plus Service-Honvéd vezetőedzője:
„Először is szeretnénk megköszönni anyaegyesületünknek, a Budapesti Honvédnak a támogatást, illetve az Endo-Plus Service Kft.-nek, hogy névadó főszponzorként csatlakozott hozzánk, ezt a bizalmat szeretnénk meghálálni. Köszönettel tartozom a távozó játékosainknak is, hiszen hozzásegítettek ahhoz, hogy az eddigi eredményeinket elérjük. Az új idényben szeretnénk bajnoki éremért játszani - hogy ez milyen színű lesz, majd elválik -, máskülönben felesleges lett volna ennyit dolgozni. Ami munka pedig ezután következik, annak a fiúk nem fognak örülni... Ugyanakkor a nemzetközi szereplés hatalmas motiváció, amitől azt várom, hogy minden egyes meccsen, sőt, a meccsek között is megmutassuk, ami bennünk van, és fokozatosan fejlődjünk. Ez a motiváció és lelkesedés azzal jár, hogy a srácokat olykor már vissza kell fognom az edzéseken - ez az elhivatottság kell ahhoz, hogy a céljainkat elérhessük."
 
Wieszt Attila, az Endo-Plus-Service Kft. tulajdonosa:
„Köszönjük a lehetőséget, hogy támogathatjuk a pólócsapatot: egészségügyi szolgáltatást és egyéb támogatást nyújtunk. Én magam gyerekkorom óta Honvéd-drukker vagyok, úgyhogy nemcsak az eszem, a szívem is benne van ebben az együttműködésben. Reméljük, a jövőben még sikeresebbek lesztek, mi a magunk részéről mindent elkövetünk majd ennek érdekében!"
 
A KERET
Kapusok: Decker Attila, Farkas Domonkos
Mezőnyjátékosok: Baksa János, Ekler Bendegúz, Ekler Zsombor, Fejős Róbert, Gergely Márton, Gregor Benedek, Hessels Benjámin, Hessels Sebastian, Hosnyánszky Norbert, Kevi Bendegúz, Kiss Bálint, Manhercz Ádám, Nyíri Balázs, Simon Henrik, Sugár Péter
Érkezett: Ekler Zsombor (UVSE), Nyíri Balázs (FTC - kölcsön)
Távozott: Decker Ádám (visszavonult), Fekete Bálint (Tatabánya), Molnár Gergely (Miskolc - kölcsön), Sólyom Levente (?), Szirányi Balázs (visszavonult), Tapasztó Szilviusz (Szentes - kölcsön)
 
AZ IDÉNYBELI ELSŐ TÉTMÉRKŐZÉSEK
E.ON OB1, 1. forduló. Október 8.: -UVSE
BENU Magyar Kupa, 1. forduló, odavágó. November 9.: -Szentes
Eurokupa, 1. kör, C-csoport. Október 13-16. (Kranj): CN Terrassa (spanyol), Strasbourg (francia), Telimar Palermo (olasz), Triglav Kranj (szlovén), VK Valisz (szerb)
 

Vízilabda hírek
honvéd