cover image
Egyéb

BL: a második hely a tét a Ferencváros számára

2022. május 11. 14:14

Nagy a tétje a szerdai Bajnokok Ligája-meccsnek, a Brescia ellen megtarthatja a második helyet az FTC a csoportban, ami kedvező folytatást ígér a nyolcas döntőre.

Már csoportelső a bivalyerős nyolcasban az olasz Brescia, amellyel 8-8-as döntetlent játszott Varga Zsolt csapata az őszi „odavágón". Azóta sok minden történt, az FTC például hatalmas bravúrokat bemutatva (nyert Belgrádban és Athénban is) kivívta már szintén a belgrádi nyolcas döntőbe kerülést.

Hogy ott kivel játszik majd, a szerdai meccs dönti el. A zöldek lehetnek még másodikak, harmadikak és negyedikek is, de ha győznek, egészen biztosan megtartják a második helyet, amellyel a Jug Dubrovnik lenne az ellenfél a négy közé jutásért.

Ha harmadik helyen fut be a csapat, a CN Marseille következne, negyedik helye esetén viszont a Pro Recco.

Nem lehet ott a szerdai mérkőzésen Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője szívritmus-zavarokkal küzd (Nyéki Balázs helyettesíti majd, ahogyan a bajnoki döntő fölényesen megnyert  első mérkőzésén tette), a klub weboldalának így beszélt a problémáról a hét elején:

„Már tizenéves korom óta volt ismert extraszisztolém, az akkori vizsgálatokat Dr. Pavlik Gábor végezte és az derült ki, nem kóros elváltozásról van szó. Ráadásul a terheléssel megszűnt, de jele lehetett, hogy hajlamom van a szívritmust érintő problémákra. Hat évvel ezelőtt, már edzőként jelentkeztek ismét tüneteim, amiket akkor gyógyszeres kezeléssel orvosolni lehetett, azzal a kiegészítéssel, hogy hosszútávú megoldást a műtét fog jelenteni. Hat héttel ezelőtt jelentkeztek ismét tüneteim, amiket elektromos kardioverzióval szüntettek meg. A kivizsgálást és a kezelést Dr. Merkely Béla irányítja. A tartós megoldás érdekében a szezon utánra egyeztettünk is időpontot ablációs beavatkozásra. De néhány napja ismét voltak tüneteim. Egyértelmű volt a javaslat, a műtétet minél hamarabb el kell végezni. Orvosi javaslatra szerda délelőtt megműtenek, rutineljárásról van szó. A beavatkozás után körülbelül egy hét rehabilitációra lesz szükség, folyamatos felügyelet mellett már pár nap után fokozatosan terhelhető leszek. Jól vagyok, de szükség van a műtétre ahhoz, hogy teljesértékű életet tudjak élni. Rendszeres ellenőrzés mellett erre minden lehetőség megvan."

Mielőbbi visszatérést kívánunk olimpiai bajnokunknak, a Ferencváros meccsét 18:30-tól az m4sport.hu, valamint a LEN streamje közvetíti élőben.
 

Bajnokok Ligája, 14. forduló, A-csoport:
FTC-Telekom-Brescia (olasz) - 18:30 (ÉLŐ: m4sport.hu)
CNA Barceloneta (spanyol)-Jadran Split (horvát) - 19:00
Dinamo Tbiliszi (grúz)-Olympiakosz (görög) - 19:00
Novi Beograd (szerb)-Radnicski Kragujevác (szerb) - 20:30

A csoport állása:

1. Brescia 30 pont, 2. FTC 25 pont, 3. Novi Belgrád 24 pont, 4. Barceloneta 24 pont, 5. Olympiakosz 20 pont, 6. Radnicki 13 pont, 7. Jadran Split 9 pont, 8. Dinamo Tbilisi 3 pont
Vízilabda hírek