cover image
Egyéb

Sikeres tanfolyam után sikeres vizsgák

2021. december 21. 17:00

Miként dr. Fekete Balázs, a Játékvezetői Bizottság elnöke elmondta: „A sportágnak szüksége van olyan új játékvezetőkre, akik a nemrégiben erőteljes változásokon keresztülment szabályrendszerrel teljesen tisztában vannak, mélyrehatóbb tudást szereztek, azokat alkalmazni is tudják."

A Magyar Vízilabda Szövetség szeptember közepén hirdette meg, hogy játékvezetői, versenybírói és „digititkári" képzést indít. A felhívás sikeres volt - a végeredményét a napokban láthattuk. Miként dr. Fekete Balázs, a Játékvezetői Bizottság elnöke tájékoztatta honlapunkat: 44 játékvezető és 8 digititkár végezte el sikeresen az elméleti és gyakorlati tanfolyamot, tette le a vizsgát; ők átvehették jól megérdemelt oklevelüket. Az elméleti oktatás helyszínéhez az MVLSZ partnere, a Testnevelési Egyetem biztosított tantermet, a gyakorlati oktatást, vizsgát az FTC népligeti komplexuma segítette.
 
tanfika16.jpg „Tekintettel arra, hogy országszerte egyre több a csapat, egyre több a mérkőzés, egyre több korosztályban küzdenek mindkét nem csapatai, hogy szélesedik az utánpótlásbázis, értelemszerű, hogy a közreműködői számot is növelni kell. Különösen a területi küzdelemsorozatokban lejátszott meccsek számán látszik a növekvő igény. A mi feladatunk, hogy a létszámot minőségi szinten növeljük, ezt a cél szolgálta a tanfolyam is. A sportágnak szüksége van olyan új játékvezetőkre, akik a nemrégiben erőteljes változásokon keresztülment szabályrendszerrel teljesen tisztában vannak, mélyrehatóbb tudást szereztek, azokat alkalmazni is tudják" - fogalmazott dr. Fekete Balázs, aki elárulta, a gyakorlati vizsga alapján a játékvezetőket különböző osztályokba sorolták, és a szerződések megkötését követően ezeket az adatokat a területi szövetségekhez eljuttatják. A bizalmat minden régi és új játéjvezető megkapja; az újakat természetesen fokozatosan igyekeznek felépíteni.
 
tanfika17.jpg Ennek kapcsán a JB elnöke elmondta, az MVLSZ elnöksége is elfogadta az általuk meghirdetett mentorprogramot, amelynek lényege: a kiemelt tehetségeknek tartott játékvezetőket rutinos kollegákhoz és ellenőrökhöz párosítják, folyamatos, elemző „jelentések" születnek, folyamatos lesz a kommunikáció, a menedzselés.
 
tanfika18.jpg Említés érdemel még, hogy a „régi" játékvezetők sem unatkozhattak: legtöbbjük a licencvizsgáját teljesítette sikeresen.
 
 
 
 
Vízilabda hírek
JB
Fekete Balázs