cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: sima FTC-siker a Jadran ellen

2021. december 21. 21:24

A spliti csapat már az első félidőben megtapasztalhatta, hogy a Ferencváros roppant jó formában van.


Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Nagyon korán eldőlt az év utolsó előtti, magyar érdekeltségű Bajnokok Ligája-mérkőzése, ugyanis a Jadran Splitnek nem nagyon jött össze semmi ezen az estén az első félidőben. Ellenben a Ferencváros szellemesen és nagyon hatékonya támadott a találkozó elején, és bár később zárkózott a Split, ez a kezdeti fölény megalapozta a sikert.

Már az első negyedben 4-1-es vezetést szerzett az FTC, a második negyedben pedig még ennél is jobban ment a góllövés, Amte Anicnak ötször kellett kiszednie a labdát a hálóból - a gólok is megoszlottak a játékosok között.

Két Vigvári Vendel-találattal zárult a második játékrész, az első különösen szemtelen volt, jó úton haladt a magyar csapat a győzelem felé.

Luka Podrug állt be a horvát kapuba aztán a második félidőre (jobban ment neki), a splitiek pedig zárkózni kezdtek (9-5), dacára annak, hogy az orosz válogatott Kharkov kipontozódott. Nemanja Ubovic centergólja volt a második félidő első FTC-találata, Vogel Soma pedig a labdaszerzésekben jeleskedett.

Jerko Marinic lepte meg aztán a magyar csapat kapusát, kiegyenlítettebb lett a meccs. Luca Damonte emberelőnyből szerzett fontos gólt, újra öt gól volt a különbség. Aztán hat lett, Vámos Márton 10 méterről lőtt bombagólt, hogy aztán Buric ejtését csípje le Vogel Soma. Újra belelendült a Ferencváros, Jansik Szilárd is betalált - lényegében másfél perc alatt lőtt három gólt az FTC.

13-6-ról jöhetett a záró játékrész, egy Marinic-góllal indult, az 5. percben Andjelo Setka ejtett egy emberelőnyös helyzet alkalmával, 13-8. Vámos Márton adott remek passzt Ubovicnak, az ő gólja is jelentkezett a meccs legszebb találatait összegző versengésbe.

Az FTC csodás őszt produkált, veretlen maradt a szezonban hazai és nemzetközi porondon is, ez mindenképp kalapemelést kíván. Az évet a csoport harmadik helyén zárja.  

Bajnokok Ligája, A-csoport:

FTC Telekom Waterpolo-Jadran Split 14-8 (4-1, 5-2, 4-3, 1-2)
Gólszerzők
: Ubovic 3, Merkulov 2, Vigvári Vendel 2, Varga Dénes 2, Vámos 2, Jansik Sz., Damonte, Gábor, illetve Marinic 4, Setka 2, Cagalj, Duzevic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények:
Brescia (olasz)-Olympiakosz (görög) 8-7 (2-2, 3-0, 2-4, 1-1)
CNA Barceloneta (spanyol)-Radnicski Kragujevác (szerb) 13-7 (4-2, 5-1, 2-3, 2-1)
Vízilabda hírek