cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: az FTC a Novi Belgrádot, az OSC a Marseille-t fogadja

2021. november 29. 20:39

Nehéz mérkőzésekre készülhet a két magyar csapat a Bajnokok Ligája következő fordulójában. Az új szerb szupercsapat, valamint a Jug Dubrovnikot idegenben legyőző Marseille érkezik Budapestre.

Az eddig három döntetlennel (a Brescia és a Radnicski ellen idegenben, az Olympiakosz ellen idehaza) jelentkező, így továbbra is veretlen, de egyúttal nyeretlen Ferencváros ismét egy olyan mérkőzésre készülhet, ahol akár a döntetlen is nagyon könnyen benne lehet a pakliban.

A Vladimir Vujasinovic által vezetett Novi Belgrád a BL Nyolcas Döntőjének házigazdája lesz, egyúttal roppant mód megerősödött a nyáron: soraiban tudhatja többek között Gojko és Dusko Pijetlovicsot, Strahinja és Viktor Rasovicot, Dusan Mandicot, Nikola Jaksicot, Angelos Vlachopoulost, Radomir Drasovicot is. Így régi ismerősökkel is találkozhatunk, elvégre többük Magyarországon pólózott az elmúlt években.

Ezzel együtt a Novi Belgrád sem hibátlan már, hiszen az Olympiakosz meglepően könnyen nyerni tudott két fordulóval ezelőtt Szerbiában. Nagy kérdés, ki jön ki jobban a keddi, 20:30-kor kezdődő meccsből.

„Szórakoztató és magas színvonalú meccseken vagyunk túl, mind a hazai bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában. Most megint egy nagy meccs vár ránk, talán az eddigi legnehezebb... A Novi Belgrád legjobbjai, Nikola Jaksic, Dusan Mandic és Dusko Pijetlovic igazi világsztárok, és posztjuk legjobbjai. Ugyanakkor legutóbb nagyszerű volt a hangulat a Komjádiban, és most is az lehet, ami segíthet nekünk. Igazán jó mérkőzésre számítok" - mondta Varga Zsolt a mérkőzésről a LEN sajtószolgálatának.

„A Novi Belgrád új csapat ugyan, de fantasztikus játékosokra épül. Nagyon fel kell készülnünk a mérkőzésre. Minden a védekezésünkön múlik majd, manapság ez a vízilabda legfontosabb eleme. Képesek vagyunk legyőzni a szerbeket, mert jó formában vagyunk és lelkes közönségünk!" - ezt már Daniil Merkulov, az FTC orosz légiósa mondta a következő feladatról.

A Bajnokok Ligája keddi programja:

A-csoport:

Dinamo Tbiliszi (grúz)-AN Brescia (olasz) - 19:00
Jadran Split (horvát)-Radnicki Kragujevac (szerb) - 19:00
Olympiakosz Pireusz (görög)-Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol) - 19:15
FTC-Telekom-Novi Beograd (szerb) - 20:30

Az állás: 1. Olympiakosz 7 pont, 2. Brescia 7, 3. Barceloneta 6, 4. Novi Belgrád 6, 5. Ferencváros 3, 6. Jadran Split 3, 7. Radnicki 1, 8. Dinamo 0

A hétfőn este a Debrecent bajnokin 11-7-re legyőző OSC-re nem kevésbé nehéz feladat vár szerdán, ugyanis az Andrija Prlainoviccsal, Michael Bodegasszal és a Kovacevic-Vukicevic duóval feálló Marseille látogat a Kondorosi-uszodába. Az a Marseille, amely idegenben verte a Jug Dubrovnikot, és jó ideig a Reccóval is pariban volt. Évek óta hiba őket lebecsülni, most sem szabad majd.

„A Marseille az egyik legjobb teljesítményt nyújtja ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában. Jó mixet alkot a keret a francia játékosokból és a légiósokból. Nem könnyű megtalálni a gyenge pontjaikat, de vannak ötleteim... Nagyon sűrű a versenynaptárunk, alig van pihenőnk, szóval a játékosaimnak testben, lélekben és fejben is muszáj megtartani a fókuszt. Megvan a lehetőségünk a győzelemre, de nem lesz egyszerű" - fogalmazott Varga Dániel, az OSC vezetőedzője.

„Nagyon szoros meccsre számítok, a Marseille erős csapat, a Dubrovnikot is legyőzték. Legutóbb döntetlent játszottunk, most hazai pályán előre szeretnénk lépni mindenképpen. Nem lesz könnyű, de ha koncentrálunk, győzni fogunk" - mondta a meccsről Burián Gergely, az OSC balkezese.

B-csoport - a szerdai program:

Genesys OSC Budapest-CN Marseille (francia) - 19:00
Steaua Bucharest (román)-Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát) - 19:15
Crvena zvezda (szerb)-Waspo 98 Hannover (német) - 20:15
Pro Recco (olasz)-Spandau 04 Berlin (német) - 20:30

Az állás: 1. Pro Recco 9 pont, 2. OSC 7, 3. Marseille 6, 4. Jug 6, 5. Crvena zvezda 3, 6. Hannover 2, 7. Spandau 1, 8. Steaua 0
Vízilabda hírek