cover image
Egyéb

Női Euroliga: egy csoportban az DFVE és az FTC, az UVSE tornát rendez

2021. november 22. 12:27

A LEN illetékesei elkészítették a női Euroliga csoportbeosztását. Ennek megfelelően a Dunaújváros és a Ferencváros Spanyolországba utazik, az UVSE pedig szintén kemény ellenfeleket fogadhat.

Két csapat jut tovább a négy négyfős csoportból, így alakul ki a negyeddöntő mezőnye. A 16 csapat között 4-4 spanyol és görög, 3 olasz és magyar és 2 orosz klub szerepel - a mieink részéről a kiemelt UVSE és Dunaújváros, a sorozat legutóbbi négyes döntőjének két szereplője mellé a hétvégi selejtezőből csatlakozott a Ferencváros.

Nos, nem lesz könnyű dolga Gerendás György együttesének, Spanyolországba, a Sabadell uszodájába kell utazniuk, hasonlóan a Dunaújvároshoz. Egy másik spanyol csapat, a nagyon erős, légiósokkal megtűzdelt kerettel bíró, a BVSC-t könnyedén legyőző Mataro lesz még ott a csoportban.

Az UVSE is erős ellenfeleket fogadhat, merthogy tornát rendez: az orosz Uralocska, az olasz Catania és a görög Vouliagmeni jön Budapestre.

Parkes Rebecca csapata, az Ethnikos Pireusz városi riválisával, az Olympiakosszal, a Romával és a Terrassával játszhat a továbbjutásért, odahaza, Athénban.

Gangl Edina együttese, a görög Glyfada Padovába utazik, ahol a házigazda mellett a Kirishi és a Mediterrani csapatával küzdhet.

December 10. és 12. között tudják le a csapatok ezt a minitornát.

Női Euroliga (időpont: december 10-12.):

A csoport (helyszín: Sabadell):
Dunaújvárosi Főiskola, Astralpool-Sabadell (spanyol), Mataro (spanyol), FTC Telekom

B csoport (Athén):
Olympiakosz Pireusz (görög), SIS Roma (olasz), Terrassa (spanyol), Ethnikos Pireusz (görög)

C csoport (Budapest):
UVSE, Dynamo Uralocska (orosz), Orizzonte Catania (olasz), Vouliagmeni (görög)

D csoport (Padova):
Kinef Kirishi (orosz), Plebiscito Padova (olasz), Mediterrani (spanyol), Glyfada (görög)
 
Sorsoltak egyébként a férfi Euro Kupa elődöntőire is, itt már nincs magyar érdekeltség, a sorozatban korábban a Vasas, a BVSC és a Szolnok szerepelt. Nos, olasz és spanyol házi elődöntők lesznek, így bizonyosan nem fordul elő, ami tavaly, nem egy nemzet képviselői játsszák a finálét (egy szezonnal ezelőtt az OSC és a Szolnok döntőzött).
 
Euro Kupa, elődöntők:
CN Barcelona (spanyol)-Sabadell (spanyol)
Telimar Palermo (olasz)-Ortigia (olasz)
Vízilabda hírek
női euroliga
euroliga