Női U20-as vb: bravó lányok - a legjobb négy között!

2021. október 14. 17:40

A Varga Tamás szövetségi vezetőedző által irányított juniorválogatott az izraeli Netanyában 13-12-re nyert a negyeddöntőben Hollandia ellen. Az elődöntőben pénteken (16:30) Görögország lesz az ellenfél.

A vízválasztó negyeddöntőre nem volt egyszerű készülni. Az üzbégek, a brazilok és az argentinok elleni találkozók tulajdonképpen semmire sem voltak jók az oroszok elleni csoportrangadón pedig nem sikerült az ellenfél szintjén játszani.
 
Így következett a Hollandiával szembeni ki-ki mérkőzés. A rivális csoportjában az első helyen zárt, Spanyolországgal 5-5-ös döntetlent vívott, magabiztosan várta a mienket.
 
Nos, eleinte dominálta is a meccset, 5-2-re, majd a második negyedben 7-3-ra is vezetett, de Varga Tamás csapata nagyon nagyot küzdött ezen a napon. Valentin Kamilla tarthatatlan volt, Kakas Krisztina jól védett, a nagyszünetben 9-7 állt táblán.
 
A harmadik etapban már az egyenlítés is összejött, Szegedi Panni találata után 10-10 volt az állás - és még nem volt vége! A negyedik negyedben Baksa Vanda révén a vezetést is megszerezte a társaság, s ugyan fordított Hollandia, de erre is volt válasz! Baksa és Valentin lőtt nagy gólt, 13-12-re vezettek a mieink! A védekezés nagyon összeállt, hiába próbálkoztak a hollandok. Előnyben labda volt a 14-12-höz is, ám hiába az időkérés, kimaradt a helyzet. A jó védekezés azonban ellensúlyozta ezt, így sikerült megtartani az előnyt, ott van az eldöntőben a magyar válogatott! A mérkőzés legjobbjának érhető módon a fantasztikusan játszó Valentin Kamillát választották. Az elődöntőben pénteken (16:30) Görögország lesz az ellenfél. 
 
Varga Tamás, Lukács Dénes és Kakas Krisztina nyilatkozata.
 
Női U20-as világbajnokság, Netanya
Negyeddöntő
Hollandia-Magyarország 12-13 (5-2, 4-5, 1-3, 2-3)
A magyar válogatott gólszerzői: Valentin 4, Petik 2, Peresztegi-Nagy 2, Szegedi 2, Baksa 2,  Aubéli
 
További negyeddöntők
Görögország-Szerbia 15-8
Izrael-Olaszország 9-15
Oroszország-Spanyolország 5-10
 
A magyar vb-csapat:
Kapusok: Kakas Krisztina (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Baksa Vanda (UVSE), Dömsödi Dalma (Szentes), Kudella Panna (III. kerületi TVE), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Petik Panna (FTC), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Tátrai Szonja (Szeged), Telek Dorottya (UVSE), Valentin Kamilla (FTC)
Szakmai stáb:
Biros Péter - szövetségi kapitány; Varga Tamás - szövetségi edző; Lukács Dénes - edző; Béres Gerely - kapusedző; Tóth Andrea - erőnléti edző; dr. Zamodics Márk - doktor; Szakmáry Attila - masszőr
E.ON Férfi OB I

FTC Telekom - BVSC-Zugló

2021. nov. 23. 19:00

E.ON Női OB I.

DFVE - FTC-Telekom

2021. nov. 27. 20:00

E.ON Férfi OB I

AHID-VasasPlaket - FTC Telekom

2021. dec. 04. 16:15

Az U18-as és U19-es női válogatott a németek ellen gyakorolt (Fotók: Kovács Anikó)
Női U20-as vb, Netanya, 2021.10.17.
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok