cover image
Egyéb

Vámos Marci sokszor visszanézi a vb meccseit

2013. december 5. 16:47

Benedek Tibor, Gór-Nagy Miklós és Vámos Márton volt a Digi Sport reggeli vendége egy most megjelent könyv apropóján.

„Ez egy váratlan eredmény, ez egy váratlan könyv” – utalt a szövetségi kapitány a világbajnoki aranyéremre és Stuber Sándor Barcelona kulisszatitkai című könyvére csütörtök reggel.

Sokadszor volt téma a nyári bravúrsorozat, most a sportcsatorna riportere felvetette, a győzelem és a siker mögött a sok beszélgetés állhat.

„Ha nem beszélünk a vízben, vagy a parton, akkor nem fog kiderülni soha semmi. Mindig kell lenni a vízben olyan embereknek, akik megadják azt a pluszt a szavaikkal, ami előreviszi a csapatot a kritikus helyzetekben is” – mondta Benedek Tibor ennek kapcsán.

vamosmarci.jpg„A mai napig vissza szoktam nézegetni a videókat a vb-ről, láttam többször a döntőt. Mikor megnézem, ugyanúgy kiráz a hideg, mint akkor, amikor lefújták a meccset. Kicsi voltam, amikor Tibiéket néztem 2004-ban Athénban, a döntőben. Akkor is ugyanígy örültem, és borsódzott a hátam, amikor nyertünk” – ezek Vámos Marci szavai.

„Nekem kicsit réginek tűnik a világbajnokság, kicsit nosztalgikusak az élményeim. Annyi minden a feladat mostanában, hogy nem szoktam visszanézni a meccseket, sőt, a döntőt sem láttam még. Most, hogy a csapatról ismét sokat beszélnek, akár a könyv, akár a Sportcsillagok gálája kapcsán, és előkerülnek a fényképek, akkor persze nagyon jó érzéssel gondolok vissza a vb-re” – mondta Gór-Nagy Miklós.

Ami a taktikai elemeket és az improvizációt illeti, a kapitány így válaszolt:

„Úgy próbáltam felépíteni a csapat játékát, hogy az elején nagyon ragaszkodtam a megbeszélt számokhoz. Azok rögzüljenek, legyen egy alap, és aztán ahogy eljutottunk a világverseny végéig, úgy engedtek ki a dolgok, úgy vált egyre improvizatívabbá a játékunk. A kettő nincs egymás nélkül, akkor lehet improvizatív ez csapat, ha megvannak az alapjai. Ahhoz viszont nagyon-nagyon sokat kell dolgozni.”

A vb-re emlékező beszélgetés itt hallgatható meg:
watch?v=L6Yc1OeJVTA  
Vízilabda hírek
barcelona kulisszatitkai
Benedek Tibor
Férfi válogatott
vámos márton
gór-nagy miklós