A vízilabda is jelen volt a IV. Sport és Innováció Konferencián

2021. szeptember 17. 11:17

Igen nagy érdeklődés övezte a Testnevelési Egyetem rendezvényét, több mint 400-an vettek rajta részt Balatonbogláron.

Immár hagyomány a „TF" rendezvénye, amely idén szeptember 15. és 17. között jelentett hasznos időtöltést a résztvevők számára. Az első nap Budapesten zajlott, a második és harmadik viszont már Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) központjában.

Az eseményen a sportgazdaság, a sportpolitika, a sportinnováció kérdései kerültek terítékre, a gyakorlatban is, ezt bizonyítja a rengeteg céges kiállító is. Figyelemre méltó workshopokat tartottak, például a digitalizáció sportban betöltött szerepéről, a kézilabda és nem sportágspecifikus innovációról, az intelligens edzésterv kialakításáról - nem kevésbé figyelemre méltó előadókkal.

Az idei konferencián kiemelt hangsúlyt kapott a sport életmód, életminőség javító szerepe, a primér prevenció, a teljesítménydiagnosztika, az informatika/digitális technika és analitika szerepe a modern sportban.

A konferencia „fénypontjai" a nap végét záró kerekasztal-beszélgetések voltak, melyek közül többen sportágunk is érdekelt volt. Az „Olimpiai értékelés közelről, távolról" címet viselő beszélgetés résztvevői Gergely István, Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Imre Géza, Siklósi Gergely és Märcz Tamás voltak, míg az „Olimpiai eredményesség és a világ sportja a COVID árnyékában" címszó alatt futó beszélgetésben Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, dr. Kemény Dénes, Wladár Sándor és dr. Sós Csaba vettek részt.

A Testnevelési Egyetem és a Magyar Vízilabda Szövetség között évek óta szoros szakmai együttműködés zajlik.

Märcz Tamás, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya és Mocsai Lajos foglalta össze a videóban a konferencia lényegi pontjait.
 
-ds-E.ON Férfi OB I

FTC Telekom - BVSC-Zugló

2021. nov. 23. 19:00

E.ON Női OB I.

DFVE - FTC-Telekom

2021. nov. 27. 20:00

E.ON Férfi OB I

AHID-VasasPlaket - FTC Telekom

2021. dec. 04. 16:15

Utánpótlás Konferencia 2021. november 22-én (Fotók: Dobos Sándor)
Az U18-as és U19-es női válogatott a németek ellen gyakorolt (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok