cover image
Egyéb
Utánpótlás

HABAWABA: mosolygós magyar gyermekek, életre szóló élmény

2021. szeptember 15. 9:00

A koronavírus-járvány miatt a megszokott június végi időpont helyett szeptember elején rendezezték meg a világ legnagyobb utánpótlás tornájaként számontartott HaBaWaBa fesztivált az olaszországi Lignano Sabbiadoruban.
 
Az egy hetes viadalon immár hagyomány, hogy több egyesület is képviseli hazánkat, a korábbi nagy sikerekre való tekintettel egyre nagyobb nemzetközi támogatók állnak a megméretés mögé.
 
hawaaaaa12.jpg A tornára hatványozottan igaz, hogy az utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb célja érvényesül, hiszen nem az eredmény, hanem a jó hangulat, a rengeteg mosolygós arc és a csapatösszetartás, új barátságok kialakítása az egyik célkitűzése. A másik legalább ilyen fontos cél, hogy a legfiatalabb pólóspalánták még jobban beleszeressenek nagyszerű sportágunkba. A mérkőzések mellett kikapcsolódásra is maradt ideje mindenkinek, így remek élményekkel és remélhetőleg új barátságokkal távoztak a sportolók Olaszországból.
 
watch?v=6Cy1FggMCX0 A dobogón végzett csapatok mellett a Kaposvári VK és a SOTE csapatai is kiválóan képviselték hazánkat a megméretésen.A díjátadó ceremóniának is volt magyar vonatkozása, hiszen a győzteseknek járó serleget a négyszeres olimpiai bajnok edzőlegenda, Ratko Rudic mellett a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja, Lukács Gergely adta át.
 
Ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=6Cy1FggMCX0
 
hawaaaaa3.jpg VÉGEREDMÉNYEK:
Lány U14-es korosztály:

   1. Dunaújvárosi Főiskola VE (edző: Brávik Henrietta)
   2. Luca Locatelli Genova
   3. Plebiscito Padova
   4. Rari Nantes Sori
 
Fiú U14-es korosztály:
   1. Ybl WPC I. (edző: Köllő Attila)
   2. SS Nouto Lazio
   3. PSN Sportiskola
   4. L.R.N Perugia
 
U12-es korosztály
   1. Waterpolo Palermo
   2. Rari Nantes Sori
   3. Pallanouto Salerno
   4. PSN Sportiskola
 
U10-es korosztály
   1. Pallanouto Salerno
   2. PSN Sportiskola
   3. Ortiga
   4. Possilipo

Vízilabda hírek
Utánpótlás
HABAWABA: mosolygós magyar gyermekek
életre szóló élmény