cover image
Egyéb

Varga Dénes: A kiegyensúlyozottság fontos volt

2013. december 5. 12:32

A Digi Sport Reggeli start című műsora is megkérdezte Dumit a LEN Awardról.

Mint írtuk, 2008 után (akkor Biros Péter lett a győztes), a LEN ismét magyar vízilabdázót választott az év legjobbjának. A barcelonai aranyérem egyik tevékeny részese volt a vb-n MVP-nek választott Varga Dénes, ő lett a kontinens legjobbja idén – nem véletlenül (bár nagy harcban, hiszen Nagy Viktort előzte meg a szavazás során).

Korábban már elmondta Dumi, mit gondol a díjról, de csütörtökön a Digi Sport is megkérdezte az elismerésről.

„Elsősorban egy nagyon jó csapat kellett a díjhoz, emiatt tudtam jól szerepelni. Rijekában gratuláltak, sportemberek ők is. Elég kiegyensúlyozottan sikerült játszanom, nem voltak kicsapongásaim a meccseken belül, nem voltak felesleges mozdulataim, azt mondanám, elég hatékonyan segítettem a csapatot.”

Így gondolja ezt a szövetségi kapitány is.

„Megtalálta az egyensúlyt az egyéni játék és a csapatért elvégzett egyéni teljesítmény között. Ez az, amiben ő nagyon sokat fejlődött. Ebben nagy szerepet játszottak a Horvátországban eltöltött évei, és az ő egyéni tehetsége” – mondta Benedek Tibor a csatorna reggeli műsorának másik beszélgetésében.

S ha már a horvátországi évek. Az idei rijekai teljesítményről is kérdezték Dénest:

„Sajnos, nem jönnek a csapatnak a sikerek annyira. Ami elvárható, azt nehezen, vagy nem teljesítjük. Így az se biztos, hogy nagyon itt akarnak minket tartani. Természetesen még a szezon elején vagyunk, nem lehet megmondani, mi lesz a jövőben. Még akár jól is kijöhetünk a végén a dologból” – mondta Európa legjobb pólósa.

Nos, igen: a Bajnokok Ligájában az első fordulóban a Primorje kikapott a Barceloneta otthonában, szerdán pedig 9-9-es döntetlent játszott a Jug Dubrovnikkal.
watch?v=TR-2H0-SEuo
Vízilabda hírek
varga dénes
digi sport
len award